Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 01:24

Σε μάχη για να μην καταργηθεί η αργία της Κυριακής καλεί το Συνδικάτο Yπαλλήλων

ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
«Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία», λέει το Συνδικάτο Yπαλλήλων στον Iδιωτικό Tομέα και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική πρόταση για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου!

Το Συνδικάτο, που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ, τονίζει ότι «θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το εμπορικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και τη ζωή μας.
Καλούμε τους εργαζομένους να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να αποφασίσουν ότι δεν θα ανεχτούν αυτή την απόφαση, να απαντήσουν αγωνιστικά, να αντισταθούν. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους, να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου την ερχόμενη εβδομάδα και να δώσουν μήνυμα και με αυτόν τον τρόπο για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε:
Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.
Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων».