Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 08:29

Καψαλισμένο ψωμί με φρέσκο λάδι θα προσφέρουν αύριο ταβέρνες της Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς

Την πρωτοβουλία του πολιτιστικού οργανισμού “Δρόμοι της Ελιάς”, στηρίζει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς, ταβέρνες της πόλης θα προσφέρουν καψαλισμένο ψωμί με φρέσκο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής τονίζει ότι πρόκειται για μια δράση που προβάλλει τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής, που μπορεί να αποτελέσει κεντρικό στοιχείο για τη βιώσιμη τουριστική της ανάπτυξη. Προτείνει δε στους πολίτες να επισκεφθούν τα εστιατόρια και να προβάλλουν την πρωτοβουλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημιστεί το πολύτιμο ελαιόλαδο της περιοχής μας.…

Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής ανακοίνωσε: “Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς η οποία εορτάζεται παγκοσμίως στις 26  Νοεμβρίου κάθε έτους, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας (Σ.Κ.Ε.Α.Κ.) στη γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης της Καλαμάτας σε γαστρονομικό προορισμό και την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων θα τιμήσει την Ελιά και το περίφημο λάδι Καλαμών με την υπέροχη γεύση και την πολύτιμη διατροφική του αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Η γαστρονομική κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας είναι προϋπόθεση για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία του πολιτιστικού οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου τα εστιατόρια οι ταβέρνες αλλά και αρκετά μπαρ θα σερβίρουν παρασκευές από ελιά. Αρκετές ταβέρνες ως καλωσόρισμα θα έχουν καψαλισμένο ψωμί με φρέσκο λάδι εσοδείας 2021. Εστιατόρια θα δημιουργήσουν μενού ή πιάτα με βάση το τοπικό μας θησαυρό. 

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας και τα μέλη του θα συνδράμουν πάντα σε κινήσεις ανάδειξης των τοπικών μας υλικών καθώς και σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον παραγωγικό πλούτο της περιοχής μας. 

Την Παρασκευή προτείνουμε να επισκεφτείτε τα καταστήματα εστίασης της πόλης μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελιάς και να αναδείξουμε στα social media το τοπικό εθνικό μας προϊόν”.