Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 11:00

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ: Μεγάλα ζητήματα για τα οποία δεν μίλησε ο δήμαρχος Καλαμάτας στον πρωθυπουργό

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ: Μεγάλα ζητήματα για τα οποία δεν μίλησε ο δήμαρχος Καλαμάτας στον πρωθυπουργό

Την αντίδρασή του υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας για τη στάση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, κατά τη συνάντησή του χθες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και συγκεκριμένα για το ότι δεν του μίλησε για τα δυσβάσταχτα τιμολόγια της ΔΕΗ στα αντλιοστάσια και στο Βιολογικό Καθαρισμό και για τη σκόπιμη, όπως τονίζει το Σωματείο, εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων που κρατούν τους εργαζόμενους σε ομηρία…

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα: «Η Κυβερνητική "κουστωδία" που εμφανίστηκε  χθες στην Καλαμάτα, στο συνέδριο , δεν είχε να προσφέρει τίποτα για τον εργαζόμενο Λαό της Πόλης και του Νομού. Οι Δήμαρχοι του Νομού και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, στη συνάντηση που είχαν στο ιστορικό Δημαρχείο δεν έκανε καμία αναφορά στον Πρωθυπουργό για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Καμία αναφορά δεν έκανε για τα αβάσταχτα τιμολόγια της ΔΕΗ στα αντλιοστάσια και στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Δεν υπήρξε κανένα αίτημα για ειδικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ, ώστε να μην επιβαρυνθούν στο μέλλον οι Δημότες με επιπλέον αυξήσεις στα ήδη ακριβά τιμολόγια στους λογαριασμούς ύδρευσης.

Τη διεκδίκηση αυτή απέφυγε ο Δήμαρχος Καλαμάτας παρουσία του Πρωθυπουργού, για να στηρίξει την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μια πολιτική που όλες οι Κυβερνήσεις διαχρονικά προωθούν, εναρμονιζόμενοι με την πολιτικές κατευθύνσεις του Κεφαλαίου και της ΕΕ.  Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες διαπιστώνουν καθημερινά πως η Δημοτική Αρχή του τόπου μας και τα Διευθυντικά της στελέχη, συνεχίζουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους.

            Το μόνο που ξέρει καλά να κάνει ο Δήμαρχος είναι να μοιράζει  υποσχέσεις για εργασία με μπλοκάκι για να έχει τους εργαζόμενους σε ομηρία.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πρέπει να το σκεφθούν καλά. Να θυμηθούν τους αγώνες που ενωμένοι έδωσαν με το σωματείο τους και να τους γυρίσουν την πλάτη.

Ο αγώνας για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας με πολιτική απόφαση είναι μονόδρομος, για να απαλλαγούν όλοι από το άγχος για το μέλλον στην εργασία.

Το Σωματείο μας έχει πολύχρονη πείρα από τους πολύχρονους αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα σε όλα τα μέτωπα κι απέναντι σε όλες τις Κυβερνήσεις και τις Δημοτικές Αρχές. Η λύση υπέρ των εργαζομένων για το σήμερα και το αύριο, βρίσκεται έξω από την πολιτική τους».