Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 22:49

Ο Μεν.Γερονικολός με την ηγεσία της Πυροσβεστικής στη Μεσσηνία: Η σημαντικότερη γραμμή άμυνας στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

Αθανάσιος Κατσαφάδος, Μενέλαος Γερονικολός, Ανδρέας Καπουράλος Αθανάσιος Κατσαφάδος, Μενέλαος Γερονικολός, Ανδρέας Καπουράλος

Ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στη Μεσσηνία, είχε το στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, σε συνάντησή του με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, πύραρχο Ανδρέα Καπουράλο και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αντιπύραρχο Αθανάσιο Κατσαφάδο. Ο Μενέλαος Γερονικολός υπογραμμίζει ότι είναι «εγκληματικό» να μην μπορεί το κράτος να αντιληφθεί ότι το Πυροσβεστικό Σώμα πρέπει να είναι σύγχρονο και αξιόμαχο, ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή, που αποτελεί την πρώτη και σημαντικότερη γραμμή άμυνας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και τις φυσικές καταστροφές…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, "κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα της Πυροσβεστικής, οι ελλείψεις σε επίπεδο Νομού, θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με τον κλάδο. 

Καταγράφηκαν κρίσιμα προβλήματα, τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις: 

Η έλλειψη προσωπικού συνιστά σημαντικό θέμα. Οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής αναγκάζονται να ξεπεράσουν τα όρια, οι προσλήψεις, τουλάχιστον για να καλυφθούν οι συνταξιοδοτήσεις, είναι αναγκαίες. 

Ο γηρασμένος στόλος, και της Μεσσηνίας, αποτελεί μείζον ζήτημα και τροχοπέδη για την προσπάθεια που καταβάλει ο Πυροσβέστης στη χώρα μας. Η αποτελεσματικότητα μειώνεται, ενώ είναι βέβαιο ότι πολλές φορές τίθενται ζητήματα ασφάλειας και των ίδιων των Πυροσβεστών. 

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τους δύο Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Γερονικολός δήλωσε: «Το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί την πρώτη και σημαντικότερη γραμμή άμυνας που έχουμε απέναντι σε προκλήσεις που μας βάζει η κλιματική αλλαγή και έχουν σχέση με τις φυσικές καταστροφές. 

Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι οι γυναίκες και οι άνδρες που με αυταπάρνηση δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές, να προστατέψουν το φυσικό μας περιβάλλον, να υπερασπιστούν την περιουσία μας.  

Είναι εγκληματικό το ελληνικό κράτος να μην μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι το Πυροσβεστικό Σώμα πρέπει να είναι σύγχρονο και αξιόμαχο περισσότερο από ποτέ και ότι γι' αυτό απαιτούνται σημαντικοί πόροι.

Να είναι βέβαιοι οι Πυροσβέστες του Νομού ότι τα αιτήματα που μου κατατέθηκαν θα τεθούν στον διάλογο που διεξάγεται στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να αποκρυσταλωθεί στο σχέδιό μας για την επόμενη μέρα της χώρας, το οποίο θα τεθεί και ως κομματικό διακύβευμα για εμάς στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν»".