Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 09:09

Κάντε προμελέτη και φέρτε τη, είπε ο πρωθυπουργός στο αίτημα του δημάρχου για Αθλητικό Κέντρο στη Δυτική Γειτονιά

Κάντε προμελέτη και φέρτε τη, είπε ο πρωθυπουργός στο αίτημα του δημάρχου για Αθλητικό Κέντρο στη Δυτική Γειτονιά

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις ήταν εντελώς γενικόλογες και συντομότατες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, έμεινε ευχαριστημένος από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Αριστομένους και τη σύσκεψη που είχαν. “Πέραν των όσων ειπώθηκαν δημόσια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο και οφείλω να τονίσω ότι ο πρόεδρος έδειξε μια ακόμα φορά ότι είναι ένας άνθρωπος πρακτικός, μιλάει συγκεκριμένα, θέτει προτεραιότητες και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα αιτήματά μας έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος για τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό…

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως έθεσε στον πρωθυπουργό το αίτημα 

για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στη Δυτική Γειτονιά της Καλαμάτας και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε να ετοιμάσει ο Δήμος σχετική προκαταρκτική μελέτη με ενδεικτικό προϋπολογισμό και να τη δώσει στους αρμόδιους υπουργούς. 

Επίσης ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το εμβληματικό, όπως το χαρακτήρισε, έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Καλαμάτας με νέο Φ800. Το πρόβλημα είναι πως οι ανατιμήσεις έχουν εκτοξεύσει το κόστος του έργου σε ποσό πολύ υψηλότερο από την προσφορά που είχε καταθέσει ο ανάδοχος. Ο δήμαρχος είπε πως παρουσίασε στον πρωθυπουργό συγκεκριμένες λύσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη το επόμενο διάστημα στην Αθήνα. 

Ο δήμαρχος επανέλαβε πως μίλησε στον πρωθυπουργό για τον δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης, για το δρόμο Πύργου-Καλού Νερού-Τσακώνας, για την αναβάθμιση του αεροδρομίου, για την αναβάθμιση του λιμανιού της Καλαμάτας επίσης με σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα, για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, για τις προοπτικές που δημιουργούνται με την έλευση του φυσικού αερίου. 

Τέλος ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στα επιβραβευτικά λόγια του πρωθυπουργού για την Καλαμάτα, σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της για την κλιματική ουδετερότητα και τόνισε ότι αυτά δεσμεύουν τη δημοτική αρχή να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά της προς αυτή την κατεύθυνση. 

Στ.Μ.