Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 18:04

Οργή δημάρχου: Θα ανοίξουμε την Αναγνωσταρά με κάθε τρόπο, ακόμα και αν χρειαστεί εισαγγελέας

φωτό αρχείο από την έναρξη των εργασιών στην Αναγνωσταρά φωτό αρχείο από την έναρξη των εργασιών στην Αναγνωσταρά

Κάποιο συναίσθημα οργής μπορεί να διακρίνει κανείς από τη σημερινή δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, για την οδό Αναγνωσταρά, το τμήμα της οποίας από την Κολοκοτρώνη μέχρι την 23ης Μαρτίου είναι κλειστό εδώ και μήνες, λόγω του έργου της ανάπλασης που σέρνεται. “Η πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξει ο δρόμος και θα τον ανοίξουμε με κάθε τρόπο, ακόμα και αν χρειαστεί να παρέμβει εισαγγελέας. Να τελειώνουμε λοιπόν…” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας…

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου τμήματος της οδού Αναγνωσταρά, που είναι αποκλεισμένοι από τις αρχές Φλεβάρη, ούτε η ταλαιπωρία των διερχόμενων που χρειάζεται να παρακάμπτουν το συγκεκριμένο τμήμα από στενάκια για να κινηθούν βόρεια. 

Υπάρχει πρόβλημα και με το γειτονικό έργο της ανάπλασης στην Κολοκοτρώνη, τη Σφακτηρίας και τις κάθετες οδούς της, το οποίο δεν μπορεί να εξελιχθεί σε όλο του το εύρος όσο η Αναγνωσταρά είναι κλειστή

Σήμερα ξεκίνησε η ανάπλαση στην Κολοκοτρώνη και όπως είπε ο δήμαρχος, οι εργασίες θα γίνουν σε αυτή τη φάση στο τμήμα από τη Νέδοντος μέχρι τη Σφακτηρίας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στο τμήμα από τη Σφακτηρίας μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, συνέχισε ο δήμαρχος, όταν ανοίξει η Αναγνωσταρά ώστε να μην αποκλειστεί εντελώς όλη η περιοχή.

Για την Αναγνωσταρά ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι πρέπει να μπουν οι πλάκες στα πεζοδρόμια, τις οποίες σημείωσε ότι ο ανάδοχος τις έχει παραγγείλει από την Τρίπολη, καθώς και “να γίνουν οι στροφές στα πεζοδρόμια”. Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε “δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα να μπουν οι κυβόλιθοι στο οδόστρωμα για να ανοίξει. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξει ο δρόμος και θα τον ανοίξουμε με κάθε τρόπο, ακόμα και αν χρειαστεί να παρέμβει εισαγγελέας. Να τελειώνουμε λοιπόν…”.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Ανδρέα Καραγιάννη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο τμήμα ο ανάδοχος θα κηρυχθεί έκπτωτος, ο δήμαρχος σχολίασε ότι δεν μπορεί να μιλήσει ο ίδιος για έκπτωση και πως υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που εφαρμόζεται από το Δήμο”. 

Στ.Μ.