Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 11:28

Δεν ήταν αίτημα του Δήμου ούτε σε γνώση του δημάρχου τα περί ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στην Αγία Τριάδα

Δεν ήταν αίτημα του Δήμου ούτε σε γνώση του δημάρχου τα περί ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στην Αγία Τριάδα

“Εγώ το έμαθα εκείνη τη στιγμή” δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ότι η έκταση του ΟΑΕΔ στην Αγία Τριάδα, που έχει καταληφθεί από τον τσιγγάνικο καταυλισμό, προορίζεται για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου. Ωστόσο ο δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση της Kalamata Journal, αν κατά το Δήμο ο χώρος είναι κατάλληλος για μια τέτοια εγκατάσταση, τόνισε ότι τον θεωρεί όχι μόνο κατάλληλο αλλά άριστο, επειδή δίπλα βρίσκεται ο χώρος που προορίζεται για τη δημιουργία Παλαί Ντε Σπορ….

Σε ό,τι αφορά τους τσιγγάνους και την έκταση των 60 στρεμμάτων στη Μπιρμπίτα, την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει στο Δήμο εφόσον αξιοποιηθεί προς όφελος των τσιγγάνων, για τους οποίους και αγοράστηκε, ο δήμαρχος τόνισε χθες για τη Μπιρμπίτα ότι “αν μπορούμε να την αξιοποιήσουμε θα την πάρουμε”. 

Προκειμένου λοιπόν να δει ο Δήμος αν μπορεί να αξιοποιηθεί η Μπιρμπίτα, συνέχισε ο δήμαρχος, ζήτησε από τον γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη, αποφανθεί εάν ο χώρος αυτός είναι κατάλληλος. Ο δήμαρχος σημείωσε πως ο γραμματέας του είπε ότι θα δοθεί η απάντηση εντός δέκα ημερών. 

Σε ό,τι αφορά την αναφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ότι δεν έχει αρμοδιότητα για τα θέματα των τσιγγάνων, ο δήμαρχος είπε ότι “ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα, έχει συναρμοδιότητα με την Περιφέρεια και την πολιτεία. Δεν έχουμε μόνο εμείς ευθύνη”. 

Στ.Μ.