Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 23:29

Παράταση μέχρι τις 6 Δεκέμβρη για την “πολυπόθητη” Αναγνωσταρά…

Παράταση μέχρι τις 6 Δεκέμβρη για την “πολυπόθητη” Αναγνωσταρά…

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ-ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ  

Παρατάθηκε μέχρι τις 6 Δεκέμβρη 2022 το έργο της ανάπλασης στην “πολυπόθητη” οδό Αναγνωσταρά, όπως την χαρακτήρισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης, ο οποίος μπροστά στη διόρθωση που έκαναν οι συνάδελφοί του, ότι είναι “πολύπαθη”, εκείνος επέμεινε σχολιάζοντας ότι τόσο που μιλούν όλοι για το έργο στη συγκεκριμένη οδό αυτή έχει γίνει “πολυπόθητη”. Ο Δήμος δεν είχε καμία δυνατότητα να μη χορηγήσει την παράταση των έξι μηνών που αιτήθηκε η ανάδοχος εταιρία, γιατί το αίτημα στηρίζεται σε νόμο που ψηφίστηκε στις αρχές Ιούνη και δεσμεύει τις αναθέτουσες αρχές να χορηγούν παρατάσεις στα έργα μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, εφόσον τις ζητούν οι ανάδοχοι, με σκοπό να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές υλικών…

“Ο θεός βοηθός...” σχολίασε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, κατά τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι είναι η τέταρτη παράταση του παίρνει το συγκεκριμένο έργο, το οποίο, σύμφωνα με την αρχική προθεσμία, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τις 4 Αυγούστου 2021. 

Τρίτη παράταση πήρε επίσης χθες, από την Οικονομική Επιτροπή, το άλλο έργο που γίνεται στην ίδια γειτονιά, οι αναπλάσεις στην Κολοκοτρώνη, τη Σφακτηρίας και τις κάθετες διόδους. Πήρε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη 2022, ενώ η αρχική προθεσμία του έργου ήταν μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη 2021. 

Ο ανάδοχος ζήτησε τη νέα παράταση χρησιμοποιώντας ως αιτιολογικό ότι “το τελευταίο τρίμηνο επικράτησαν δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες με συνεχείς σφοδρές βροχοπτώσεις, οπότε κατ ουσία κατέστη απαγορευτική κάθε δυνατότητα εργασίας στο έργο”, κάτι που αποδέχτηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. 

“Το έργο εκτελείται, πάμε καλύτερα” σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, ωστόσο ο Βασίλης Τζαμουράνης τόνισε ότι “δεν συμμερίζομαι απόλυτα την εκτίμηση” ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. 

Στ.Μ.