Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 18:32

Μηχάνημα που κλείνει λακκούβες, καθαρίζει ερείσματα δρόμου, κουρεύει κλαδιά που εξέχουν στις οδούς

Μηχάνημα που κλείνει λακκούβες, καθαρίζει ερείσματα δρόμου, κουρεύει κλαδιά που εξέχουν στις οδούς

ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ένα χρήσιμο πολυμηχάνημα-πολυεργαλείο βρίσκεται πλέον στα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, “ετοιμοπόλεμο” για το κλείσιμο λακκουβών, για τον καθαρισμό ερεισμάτων δρόμου, για το κούρεμα κλαριών που εξέχουν στις οδούς. Η παρουσίαση του μηχανήματος έγινε σήμερα στους εργαζόμενους στα Συνεργεία του Δήμου, στο Νέδοντα, όπου και ξεκίνησε η εκπαίδευσή τους, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου…

Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια του πολυμηχανήματος ήταν 400.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 135.060 ευρώ από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος ΙΙ”. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας,  Θανάσης Βασιλόπουλος, σε δήλωσή του σημείωσε: «Μια προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την προμήθεια μηχανήματος επισκευής οδοστρώματος υλοποιείται σήμερα. Προμηθευτήκαμε αυτό το πολυμηχάνημα, αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες που μας δίνει και συγχρόνως προμηθευτήκαμε το συνοδό του εξοπλισμό που αφορά καταστροφές και «μπορντούρα» που θα τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό.

Ήδη τις επόμενες ημέρες, αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, θα ξεκινήσουμε να επισκευάζουμε δρόμους, γούβες σε διάφορα σημεία της πόλης. Βεβαίως, θα ανακοινώνεται προηγουμένως σε ποια σημεία θα γίνονται παρεμβάσεις πριν βγει το συνεργείο μας. Οι επισκευές γίνονται με ψυχρή άσφαλτο που σημαίνει ότι άμεσα μπορούμε να κάνουμε αποκατάσταση και την ίδια στιγμή να δίνεται ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Μικρές παρεμβάσεις αλλά ουσιαστικές για να βελτιώνεται η καθημερινότητα.

 

Συγχρόνως, μας δίνει τη δυνατότητα καθώς είναι πολυμηχάνημα όπως είπαμε, να το βγάλουμε στα χωριά, να το βγάλουμε στον Ταΰγετο να καθαρίσει με τον καταστροφέα, να κουρέψει με τις μπορντούρες και δέντρα που προεξέχουν. Δέντρα, κλαριά μέχρι έντεκα πόντους μπορεί να κουρέψει χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση βενζινοπρίονου.

Επίσης, αυτό το πολυμηχάνημα έχει τη δυνατότητα αφού προμηθευτούμε και αλατιέρα έξτρα και λεπίδες να το αξιοποιήσουμε ακόμα και το χειμώνα. Είναι ένα πολυμηχάνημα, ένα πολυεργαλείο για το Δήμο που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πολύ στη λειτουργία και στην καθημερινότητα της πόλης μας».