Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 02:18

Αναζητείται τρόπος πρόσθετης χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον κεντρικό αγωγό της Καλαμάτας

Αναζητείται τρόπος πρόσθετης χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον κεντρικό αγωγό της Καλαμάτας

Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει και ολοκληρωθεί το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Καλαμάτας, μετά τις τεράστιες ανατιμήσεις που έχουν γίνει, είναι η διάθεση της αναγκαίας επιπλέον χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος συζήτησε το θέμα αυτό με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του τη Δευτέρα…

Το έργο έχει προϋπολογισμό 13.600.000 ευρώ περίπου και ο δήμαρχος σε δηλώσεις του είπε ότι για να τελειώσει πρέπει να εξευρεθούν τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται μετά τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο υλικό του αγωγού. Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι ενημέρωσε τον υπουργό κ. Καραμανλή και υπενθύμισε ότι είχε θέσει το θέμα και στον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα τον Ιούνιο, ο οποίος από την πλευρά του κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να συνεργαστεί με το Δήμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο δήμαρχος χθες είπε ότι έχουν γίνει οι επαφές και με το υπουργείο Εσωτερικών. 

Αυτό που βγήκε από τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών, είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, είναι ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο για το πως μπορεί η αναγκαία πρόσθετη χρηματοδότηση του έργου να εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επισήμανε ότι στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο και οι δήμαρχοι Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος και Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, για το έργο αφορά και τις δικές τους περιοχές, αφού ένας κλάδος του αγωγού φτάνει στη Μεσσήνη και άλλος κλάδος στην Αβία. 

Στ.Μ.