Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 12:26

Επιβράβευση του εθελοντισμού, επιβράβευση των υποστηρικτών του εθελοντισμού

Επιβράβευση του εθελοντισμού, επιβράβευση των υποστηρικτών του εθελοντισμού

ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  

“Εμείς έπρεπε να βραβεύουμε εσάς συνεχώς” είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, παραλαμβάνοντας χθες το βράδυ, Κυριακή, αναμνηστικό βραβείο από την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, για την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας από το Επιμελητήριο. Χθες η εθελοντική ομάδα βράβευσε φορείς, επιχειρηματίες, πρόσωπα που έχουν αναγνωρίσει την προσπάθειά της και την προσφορά της στα θέματα πολιτικής προστασίας και την στηρίζουν προκειμένου να συνεχίσει να μεγαλώνει, να είναι αξιόμαχη και υπό τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των Σωμάτων Ασφαλείας να συμβάλλει στην προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος…


Κώστας Βλαχονικολός

Στο χώρο της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, στη Νέα Είσοδο πραγματοποιήθηκε αγιασμός των τριών βαριών πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων τριών ακόμη οχημάτων επείγουσας επέμβασης και στη συνέχεια απονεμήθηκαν βραβεία στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο Δήμο Καλαμάτας, στην Alpha Bank, στον Γιώργο Σταματίου που είναι βασικός υποστηρικτής της Ομάδας, στο Επιμελητήριο και σε εταιρία του υποστηρικτή Φιλάρετου Καλτσίδη. 

Αναφορά στο σκοπό της εκδήλωσης και το έργο της Ομάδας έκανε ο γραμματέας της Νίκος Κυριακουλάκος και ο πρόεδρός της, Κώστας Βλαχονικολός. 


Νίκος Κυριακουλάκος, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Σταματίου,  Κώστας Βλαχονικολός

Περικλής Μαντάς, Θανάσης Βασιλόπουλος 

Σημείωσαν ότι η ομάδα ιδρύθηκε το 2009 από φίλους που διέθεταν αυτοκίνητα 4Χ4 για την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις εγκλωβισμών κ.λπ. Από τότε η Ομάδα συνεχώς μεγαλώνει και σήμερα διαθέτει 51 μέλη, εκ των οποίων τα 34 είναι εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα. Έχει λάβει μέρος σε επιχειρήσεις στην ξηρά και στη θάλασσα, σε κατασβέσεις πυρκαγιών, σε αναζητήσεις αγνοουμένων, σε διασώσεις, σε περιπολίες, σε ασκήσεις και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 

Ο κ. Βλαχονικολός σημείωσε ότι η Ομάδα έχει επιτυχημένη πορεία γιατί προσφέρει με αγάπη, με σοβαρότητα και επαγγελματική διάθεση, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι “ο εθελοντισμός είναι παιδεία”.

Για το Δήμο παρέλαβε το βραβείο ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, από τον βουλευτή της Ν.Δ. Περικλή Μαντά. Όπως τονίστηκε, η συμβολή του δημάρχου, όπως και του Φώτη Σαλαμανή, ήταν καθοριστική για την απόκτηση του τελευταίου πυροσβεστικού οχήματος της Ομάδας από τη Γερμανία. 

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, που παραχώρησε στην Ομάδα ένα σημαντικό όχημα για τις δασικές πυρκαγιές, το βραβείο παρέλαβε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Ανδρέας Καπουράλος, από τον πρόεδρο της Ομάδας, Κώστα Βλαχονικολό. Ο διοικητής, όπως και όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι και παράγοντες υπογράμμισαν τη συμβολή της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας.


Ανδρέας Καπουράλος, Κώστας Βλαχονικολός, Νίκος Κυριακουλάκος

Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Θανάσης Κατσαφάδος

Για την Alpha Bank και την προσφορά στην Ομάδα ενός καινούργιου ευέλικτου οχήματος 4Χ4 με πυροσβεστικό εξοπλισμό, το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του υποκαταστήματος Καλαμάτας Γιώργος Κωνσταντόπουλος από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Θανάση Κατσαφάδο. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, παρέλαβε το βραβείο της Ομάδας, για την προσφορά καυσίμων για τις ανάγκες μετακίνησης της Ομάδας, από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο. 


Βασίλης Καπέλιος, Βαγγέλης Ξυγκώρος, Κώστας Βλαχονικολός

Το βραβείο στον υποστηρικτή της ομάδας, Γιώργο Σταματίου, επέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης. 

Τέλος, το βραβείο για τον υποστηρικτή Φιλάρετο Καλτσίδη, μέσω εταιρίας του, παρέλαβε ο Δημήτρης Γκανάς από τον δικηγόρο Νικόλαο Μουτεβελή. 

Ο κόσμος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα οχήματα της Ομάδας και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της. Μπορούσε να αγοράσει αναμνηστικά για τη στήριξη της Ομάδας ή και να προσφέρει χρήματα σε κουμπαρά. Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα από την Ομάδα. 

Στ.Μ.