Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 17:26

Πάνω από 100 οι ενστάσεις για την πράξη εφαρμογής στην Κηπούπολη

Πάνω από 100 οι ενστάσεις για την πράξη εφαρμογής στην Κηπούπολη

ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΟΥΛΙΜΙΔΕΣ
Ξεπέρασαν τις 100 οι ενστάσεις κατά της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης (Μπαριάμαγα). Ο αριθμός των ενστάσεων δεν προβληματίζει, το αντίθετο. Δεδομένου ότι πρόκειται για…

…μικρή περιοχή με χαμηλό αριθμό ιδιοκτητών, ο αριθμός των ενστάσεων φανερώνει ότι ο περισσότερος κόσμος έχει ενημερωθεί. Σε αυτή τη φάση αυτό ήταν το βασικό ζητούμενο.
Σημειώνεται ότι στην Κηπούπολη η αρτιότητα καθορίστηκε στα 600 μέτρα και ο συντελεστής δόμησης στο 0,6, παρά το ότι οι υπηρεσιακές εισηγήσεις πρότειναν αυστηρότερους όρους.
Σε ό,τι αφορά την πολεοδόμηση στις Γουλιμίδες, το θέμα φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει γιατί μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών δεν το επιθυμεί.
Είναι χαρακτηριστικό το δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα: «Κατόπιν αιτήματος των κατοίκων των Γουλιμίδων, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας, με επικεφαλής την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κ. Παναγιώτα Ντίντα και τη Διευθύντρια της Πολεοδομίας κ. Παναγιώτα Κουράκλη ενημέρωσαν τους κατοίκους για τα θέματα πολεοδόμησης στην περιοχή τους. Η Διευθύντρια της Πολεοδομίας ανέλυσε στους κατοίκους το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ισχύει για τα θέματα της πολεοδόμησης, δίνοντας τους αναλυτικά παραδείγματα για το πώς υπολογίζεται η εισφορά σε γη και σε χρήμα. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη θέση της δημοτικής αρχής, ότι η πολεοδόμηση θα προχωρήσει μόνο εφόσον υπάρχει η συναίνεση των κατοίκων – ιδιοκτητών της περιοχής.
Συναίνεση, όμως, φάνηκε πως ΔΕΝ υπάρχει».