Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 11:36

Στα 24.800 ευρώ η τεχνική έκθεση για τα έργα στο Νέδοντα που προτείνουν Μορέας και υπουργείο

Στα 24.800 ευρώ η τεχνική έκθεση για τα έργα στο Νέδοντα που προτείνουν Μορέας και υπουργείο

Τη δέσμευση πίστωσης ύψους 24.800 ευρώ αποφάσισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, για τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης σχετικά με τα έργα που προτείνουν η εταιρία Μορέας και το υπουργείο Υποδομών, στο Νέδοντα και άλλα ρέματα της Καλαμάτας, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Στην τεχνική αυτή έκθεση, που έχει ανατεθεί στον καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διευθυντή του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων, Δημήτρη Κουτσογιάννη, θα υπάρχουν προτάσεις και για πιθανές παρεμβάσεις στο Νέδοντα, ανάντη της πόλης της Καλαμάτας…

Είναι ακατανόητο ότι από όλη αυτή την προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης λύσης για την αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας απουσιάζει ο Δήμος Καλαμάτας και όλο το κόστος θα το επωμιστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δημιουργούνται μάλιστα απορίες για το αν ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει στον καθηγητή στοιχεία που ενδεχομένως χρειαστεί για τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης. 

Όπως έχει ανακοινώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, η τεχνική έκθεση πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να εξεταστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο πριν αυτό γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Μορέα για τα έργα στην Καλαμάτα. 

Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανακοινώσει ότι τον καθηγητή Δημήτρη Κουτσογιάννη θα συνεπικουρούν οι Παναγιώτης Γιαννακέας προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, Παναγιώτης Μαντζουράνης προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Βασίλης Χαντζής περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας.