Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 14:43

Μυστήριο με ιστιοπλοϊκό γεμάτο μετανάστες που τελευταία φορά φέρεται να έπλεε στον Μεσσηνιακό Κόλπο

Μυστήριο με ιστιοπλοϊκό γεμάτο μετανάστες που τελευταία φορά φέρεται να έπλεε στον Μεσσηνιακό Κόλπο

“Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι. Έχει βγει σκάφος” είναι η απάντηση από τη Λιμενική Αρχή, σχετικά με ιστιοπλοϊκό σκάφος γεμάτο μετανάστες, περίπου 90, παιδιά, γυναίκες και άντρες, που αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μηχανή του και φέρεται να είχε παρασυρθεί σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κορώνης και στη συνέχεια προς την περιοχή του Γερολιμένα, σύμφωνα με επιβαίνοντες και με μη κυβερνητική οργάνωση που προσπαθεί μέσω της δημοσιότητας να ευαισθητοποιήσει για τη διάσωση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις…

Η μη κυβερνητική οργάνωση Aegean Boat Report έκανε ανάρτηση με φωτογραφίες και βίντεο που έστειλαν επιβαίνοντες, προκειμένου να γίνει η διάσωσή τους. Όμως η Aegean Boat Report από χθες δεν έχει δώσει νεότερη ενημέρωση για το τι συμβαίνει με τους μετανάστες, ενώ και από την ακτοφυλακή δεν υπάρχει ενημέρωση, παρότι η Οργάνωση ανάρτησε φωτογραφία που δείχνει σκάφος του λιμενικού και ισχυρίζεται ότι το σκάφος αυτό είχε πλησιάσει το ιστιοπλοϊκό σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων, στάθηκε για μια ώρα και μετά έφυγε πάλι. 

Σύμφωνα πάντα με την Aegean Boat Report όλοι οι επιβαίνοντες, περίπου 40 άντρες, 30 γυναίκες και 20 παιδιά, είναι από το Αφγανιστάν, ενώ σημειώνει η Οργάνωση στην ανάρτησή της ότι έγινε ειδοποίηση στο 112. Επίσης επιβαίνοντες έχουν στείλει στην οργάνωση φωτογραφίες με πλοία που πέρασαν από κοντά τους, ως επιβεβαίωση για την περιοχή στην οποία έπλεαν και για να δείξουν ότι οι αρχές μπορούν να τους βρουν για να τους διασώσουν.