Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 16:44

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών στον δήμαρχο Καλαμάτας / Συνεργασία για τις Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις της Ευρώπης

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών στον δήμαρχο Καλαμάτας / Συνεργασία για τις Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις της Ευρώπης

Την Καλαμάτα και το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ και το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτησή τους ήταν το πρόγραμμα των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων, στο οποίο έχουν ενταχθεί και τα Ιωάννινα και η Καλαμάτα. Οι δύο δήμαρχοι συμμετείχαν μαζί σε τηλεδιάσκεψη που έγινε με υπόλοιπους δημάρχους των πόλεων που έχουν ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα από την Ελλάδα…

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε σχετικά: “Με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της πόλης.

Οι δύο Δήμαρχοι έχουν αναπτύξει μια καλή συνεργασία πάνω σε μία σειρά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα περιβάλλοντος, νέων τεχνολογιών, τουρισμού, πολιτισμού κ.ά.

Στη συνάντηση κυριάρχησε η συζήτηση που αφορά τη συμμετοχή των πόλεων της Καλαμάτας και των Ιωαννίνων στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Υπενθυμίζεται ότι βρισκόμαστε στη β’ φάση της σχετικής διαδικασίας, μέσα από την οποία θα εκπονηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός, το Σχέδιο Κλιματικής Δράσης που αποτελούν βασικό μέρος στην πορεία προς την υπογραφή της Σύμβασης της πόλης για το Κλίμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο Δημάρχων, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη εργασίας, με τη συμμετοχή Δημάρχων πόλεων που είναι ενταγμένες στο δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. και εκπροσώπων του αρμόδιου Υπουργείου. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης η προετοιμασία των Δήμων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή αποστολή, καθώς επίσης και ενόψει της 86ης ΔΕΘ που είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της Κυβέρνησης καθώς και ειδική ενεργειακή εκδήλωση της ΡΑΕ, στην οποία θα συμμετέχει ως ομιλητής ο Δήμαρχος Καλαμάτας”.