Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 11:49

Γιάννης Γαλανόπουλος: Καταστροφή η λογική του μικρότερου κακού - Μόνη διέξοδος ο συλλογικός αγώνας

Νίκος Διασάκος, Γιάννης Γαλανόπουλος Νίκος Διασάκος, Γιάννης Γαλανόπουλος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η λογική του μικρότερου κακού είναι καταστροφική για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων γιατί ποτέ δεν έχουν οδηγήσει στο μικρότερο κακό. Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, το στέλεχος του ΚΚΕ, Γιάννης Γαλανόπουλος, σε ομιλία του στη Φυτειά. Γι’ αυτό, είπε, το να λέει κανείς ότι ο Μητσοτάκης έχει τη χειρότερη πολιτική για τους εργαζομένους και πρέπει να φύγει, δεν αρκεί αν δεν προσθέσει ότι και η πολιτική του Τσίπρα όχι μόνο δεν έφερε σε καλύτερη κατάσταση τους εργαζόμενους αλλά άπλωσε το χαλί για την πολιτική του σημερινού πρωθυπουργού…

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος έχει αναλάβει κομματικά καθήκοντα στη Μεσσηνία, ενώ συνεχίζει να εργάζεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, είναι χειρουργός ορθοπεδικός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ.  

Στην ομιλία του, σε καφενείο στη Φυτειά, “στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της ακρίβειας και της «ενεργειακής φτώχειας» που χτυπούν τα λαϊκά στρώματα”, σημειώνει η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ. “Την ώρα που τα κέρδη των μεγάλων εμπόρων, των μεγάλων σούπερ μάρκετ και των ενεργειακών παρόχων  έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα καλούν το λαό να περάσει το πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942. Υπάρχουν αισιόδοξα και αγωνιστικά μηνύματα σε χώρους δουλειάς και κλάδους όπως στην COSCO, στους οικοδόμους, στη ΛΑΡΚΟ, στην «e-food», στη «Μαλαματίνα», που κατάφεραν να κερδίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας (μισθός, συνθήκες δουλειάς κ.λ.π.) ή να μπλοκάρουν σχέδια της εργοδοσίας.

Ο λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση ούτε να την αποδεχτεί αλλά να την αντιπαλέψει οργανωμένα μέσα από σωματεία, φορείς και συλλόγους.

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Στις αιτίες του πολέμου και στον ανταγωνισμό ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ όλους τους εργαζόμενους τόσο στις καθημερινές μάχες αλλά και στις εκλογές όποτε και αν γίνουν. Στάθηκε  στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με πολλά παραδείγματα και παράλληλα θύμισε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του 2015-2019 αλλά και τη στάση του τώρα ως αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή.

Την Τρίτη 27/09 περιόδευσε στις ΤΟΜΥ και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για πολλή ώρα.  Η κουβέντα στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν για ασθενείς και εργαζόμενους και στην στήριξη, την πίεση που έχει ασκήσει το ΚΚΕ για την επίλυση τους μέσα και έξω από τη Βουλή. Αντικείμενο συζήτησης ήταν οι ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα, το «νέο ΕΣΥ», η κατάσταση με την πανδημία και η  συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στο δημόσιο σύστημα υγείας  στις 20 Οκτώβρη, διεκδικώντας να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ”.