Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 22:27

Επαγγελματίας της Καλαμάτας παρασύρθηκε από απατεώνα που παρίστανε το δήμαρχο και έχασε τα χρήματά του

Επαγγελματίας της Καλαμάτας παρασύρθηκε από απατεώνα που παρίστανε το δήμαρχο και έχασε τα χρήματά του

Καταγγελία στην Αστυνομία ότι απατεώνας άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό επαγγελματία της πόλης, όταν υποδυόμενος τηλεφωνικά ότι είναι ο δήμαρχος του εκμαίευσε τον αριθμό του λογαριασμού του και του χάκαρε στη συνέχεια την τηλεφωνική συσκευή του, έκανε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος συνέστησε, απευθυνόμενος σε όλους τους επαγγελματίες και πολίτες γενικότερα, να είναι προσεκτικοί, να μη δίνουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό σε άτομα που δεν γνωρίζουν, πολύ περισσότερο όταν επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους. 

Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε σχετικά ότι την “Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, άγνωστος/οι, χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά και εξαπάτησαν επιχειρηματία της πόλης, προβαίνοντας σε παραγγελία, δήθεν για προμήθεια του Δήμου, αποσπώντας χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του Δημάρχου και άμεσα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες καθώς και να ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, επιχειρήθηκε από άγνωστο άτομο, απόπειρα εξαπάτησης σε εστιατόριο της πόλης, επίσης χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ο τρόπος δράσης των απατεώνων, έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εξαπάτησης και απόπειρες εξαπάτησης στη χώρα.

Από το Δήμο Καλαμάτας εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή προς όλους και τονίζεται κατηγορηματικά ότι συναλλαγές, προμήθειες, χορηγίες, προσφορές κ.λπ. που σχετίζονται με το Δήμο, ακολουθούν πάντα την οριζόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία”.