Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 17:06

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας: Δύο χρόνια από την ιστορική δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

“Την Παρασκευή 7/10/22 κλείνουν δύο χρόνια από την ιστορική δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί.

Ήδη από τις 28/9/22 έχει αρχίσει η επανεκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, που σημαίνει ότι το θέμα ξαναείναι ανοιχτό. Από την πρώτη δικάσιμο έγινε φανερό ότι οι φασιστικές ομάδες όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν αλλά βρίσκονται σε φάση ανασυγκρότησης. Η ΕΛΑΣ τους διευκολύνει, παρεμποδίζοντας παράλληλα τους αλληλέγγυους των οικογενειών των δολοφονημένων, με αποτέλεσμα φασιστικές προκλήσεις μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με αποκορύφωμα τον φασιστικό χαιρετισμό του Κ. Πλεύρη.

Είναι καθήκον μας, όλων των δημοκρατικών πολιτών, να ξαναδιατρανώσουμε τις αντιφασιστικές μας θέσεις και τα αντιφασιστικά μας αισθήματα. Δεν θα ανεχτούμε φασιστικές προκλήσεις τόσο μέσα στο δικαστήριο, όσο και έξω, στην πολιτική, καθημερινή μας ζωή, στην πόλη μας, στη δουλειά, στην οικογένεια.

Ήδη στην Αθήνα υπάρχουν  καλέσματα για συγκέντρωση στο εφετείο από φορείς, σωματεία και συλλόγους.

Στην εποχή μας, που η δια της ισχύος παγκόσμια γεωπολιτική αναδιάταξη φέρνει τον πόλεμο στη γειτονιά μας, οι ευρωπαϊκές ηγεσίες επιλέγουν να μεταφέρουν τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου στους πολίτες, προστατεύοντας τις οικονομικές ελίτ και σπέρνοντας  απελπισία. Τα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα δρέπουν και εκμεταλλεύονται τους καρπούς αυτής της ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης αβελτηρίας, με πιο πρόσφατα παραδείγματα-μετά την αύξηση των ποσοστών της VOX στην Ισπανία και της Λεπέν στη Γαλλία- την κατάκτηση της εξουσίας στη Σουηδία και στην Ιταλία. 

Ας αναλογιστούμε όλοι το πού μας οδηγεί αυτή η πορεία και ας συστρατευθούμε, ο καθένας από το πόστο του, μικρό ή μεγάλο, συλλογικό ή ατομικό, για να την ανακόψουμε.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, συντονισμένη σ’ αυτό το κλίμα σας καλεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το βράδυ στο στέκι της (Ηφαίστου 4), να τα συζητήσουμε όλα αυτά, με μια μπύρα, ακούγοντας αντιφασιστικά τραγούδια”.