Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 22:09

Στα σύνορα των δήμων τους συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος για τη βελτίωση διαδημοτικού δρόμου

Στα σύνορα των δήμων τους συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος για τη βελτίωση διαδημοτικού δρόμου

ΝΕΑ ΚΟΡΩΝΗ-ΧΩΜΑΤΕΡΟ

Στα όρια των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος συναντήθηκαν το πρωί οι δύο δήμαρχοι των περιοχών αυτών, με τους συνεργάτες τους, προκειμένου να διαπιστώσουν την όχι καλή κατάσταση του διαδημοτικού δρόμου Νέα Κορώνη (Δήμος Μεσσήνης) – Χωματερό (Δήμος Πύλου Νέστορος) και να σχεδιάσουν πως θα γίνει βελτίωση της οδού…

Ειδικότερα, στο διαδημοτικό δρόμο συναντήθηκαν ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος και ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας μαζί με τους Νίκο Φύκιρη, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Κωνσταντίνο Μαλλιώτη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Κορώνης Ανδρέα Αρώνη, τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Κωνσταντίνο Κουφόγιωργα και τον πρώην αντιδήμαρχο Σπύρο Κρασσακόπουλο.

Όπως σημειώνουν οι δύο δήμοι σε σχετικό δελτίο Τύπου, «το μήκος του δρόμου είναι 3,2 χλμ. περίπου, από το οποίο, ένα μέρος του ανήκει στον Δήμο Μεσσήνης και ένα μέρος του στον Δήμο Πύλου Νέστορος. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων των γύρων περιοχών αλλά και των τουριστών που κατευθύνονται προς τις περιοχές του Δήμου Πύλου Νέστορος. Συνεπώς, τους θερινούς μήνες εμφανίζει αυξημένη κίνηση λόγων της μεγάλης επισκεψιμότητας.

Σε πρώτη φάση, έγινε μία αρχική διερεύνηση των σημείων που χρήζουν παρεμβάσεων. Στη συνέχεια, σε συνεργασία των δήμων Μεσσήνης και Πύλου Νέστορος, θα δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία εξεύρεσης χρηματοδότησης για την υλοποίησή του».