Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 21:23

Παρεμβάσεις Μανώλη Μάκαρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Παρεμβάσεις Μανώλη Μάκαρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Η συνέχιση της ανασκαφής στην Υπαπαντή και η διατήρηση των εργαζομένων σε αυτή, οι προτάσεις της Ένωσης Γονέων για παρεμβάσεις που χρειάζονται τα σχολεία της Καλαμάτας, η αναγκαιότητα λειτουργίας μέσου σταθερής τροχιάς στην περιοχή και η απορρύπανση της Μαραθόλακκας, είναι μεταξύ των θεμάτων που έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες Δήμου Καλαμάτας”...

Πιο συγκεκριμένα ο Μανώλης Μάκαρης ανακοίνωσε ότι οι παρεμβάσεις που έκανε αφορούν τα εξής θέματα:

  1. Ανάγκη για συνέχιση των ανασκαφών στην πλατεία της Υπαπαντής

Θα πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές στην πλατεία της Υπαπαντής και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές.

  1. Αξιόλογες οι προτάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Θα πρέπει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οι αξιόλογες   "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ", οι οποίες έχουν επισήμως κατατεθεί στον Δήμο Καλαμάτας. 

  1. Δυσοίωνες οι προοπτικές για την επαναλειτουργία του τρένου στην Μεσσηνία

Εκτός Νυμφώνος φαίνεται να μένει η Καλαμάτα σε σχέση με την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr αφού δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της επιτροπής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Πώς μπορεί να γίνει κλιματικά ουδέτερη πόλη η Καλαμάτα χωρίς μέσο σταθερής τροχιάς;

  1. Διαχείριση απορριμμάτων σε αβεβαιότητα

 Δυστυχώς διαφαίνεται σοβαρή επιβάρυνση των δημοτικών τελών από την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν έχει δρομολογηθεί η αναγκαία απορρύπανση της Μαραθόλακκας ενώ παράλληλα το πρόγραμμα για την κομποστοποίηση των οργανικών (καφέ κάδος) δεν έχει ξεκινήσει.