Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 11:13

Συγκέντρωση-πορεία στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την Αντιφασιστική Κίνηση

Συγκέντρωση-πορεία στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την Αντιφασιστική Κίνηση

ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 

Συγκέντρωση-πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης που ακολούθησε διοργανώνει για αύριο, επέτειο της δολοφονίας του, 6 Δεκέμβρη, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας…

Το μήνυμα της Αντιφασιστικής Κίνησης για την επέτειο έχει ως εξής: “Ηταν 6 δεκέμβρη 2008 όταν ο μπάτσος κορκονέας σημάδεψε και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 16χρονο μαθητή αλέξανδρο γρηγορόπουλο.

Το νέο διαδίδεται γρήγορα και παρά το όργιο παραπληροφόρησης η δολοφονία γίνεται η σπίθα που πυρπολεί τις καρδιές κυρίως της νεολαίας.

Τα υπόγεια ρεύματα αμφισβήτησης του κατεστημένου, αφανή μέχρι τότε για τους περισσότερους, βγαίνουν ορμητικά στο προσκήνιο και δημιουργούν την μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη.

Μία εξέγερση πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα, προφανώς μη αναμενόμενη όχι μόνο για την εξουσία και τους μηχανισμούς της αλλά και για τους ανθρώπους του κινήματος.

Μια εξέγερση που αμφισβήτησε πλευρές του εξουσιαστικού συστήματος καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Ο Δεκέμβρης αμφισβήτησε με εκκωφαντικό τρόπο την κατανάλωση ψευδαισθήσεων και την κοινωνική αφασία. Πριν καν μπούμε στα βαθιά νερά της κρίσης, έβαλε σε διερώτηση έναν ολόκληρο τρόπο ζωής δομημένο με τα υλικά της χρυσόσκονης του λάιφ στάιλ, της εύκολης πίστωσης και της εμπορευματικής ψύχωσης.

Παλιές ξεχασμένες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ισότιμη συνεργασία, αυτοοργάνωση, αυτοδιαχείριση, άμεση δημοκρατία αναζωογονήθηκαν.

Και οι αξίες αυτές όσο και οι πρακτικές που ενέπνευσαν, δημιούργησαν έναν ολόκληρο άλλο κόσμο, στα όρια, πέρα και ενάντια σε αυτόν που εκπνέει τροφοδοτώντας τη βαρβαρότητα.

Ο σπόρος του Δεκέμβρη τροφοδότησε τις άγριες συγκρούσεις και τους σκληρούς αγώνες πέρα από τις καθιερωμένες λιτανείες που εκτυλίχτηκαν τα επόμενα χρόνια.

14 χρόνια πέρασαν από εκείνες τις μέρες. Σε αυτό το διάστημα, μετά το πρώτο μούδιασμα της εξουσίας και του πολιτικού προσωπικού τους ζήσαμε την λεηλασία, την καταστροφή, την ερήμωση και την ιδιωτικοποίηση της φύσης, τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, παράλληλα με την κακοποίηση όσων έζησαν, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και την τεράστια ακρίβεια σε βασικά αγαθά επιβίωσης, την διάλυση εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση του ΕΣΥ, την υποβάθμιση της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης ,την ασυλία σε τραπεζίτες και την εκχώρηση σε αυτούς της πρώτης κατοικίας, την λογοκρισία, την ποινικοποίηση της άποψης και τον μονοφωνικό έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, τα σκάνδαλα, τις μίζες, τις παρακολουθήσεις και μύρια άλλα.

Ζήσαμε και μια ιδιότυπη ολοκληρωτική κρατική χούντα που έγινε στο όνομα της προστασίας της υγείας και της ζωής από μια πανδημία, ένα αστυνομικό κράτος που εισβάλει σε πανεπιστήμια, απαγορεύει συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας.

Θύματα αυτής της καταστολής και οι τρεις σύντροφοι από την πόλη μας οι οποίοι συνελήφθησαν στις 6 Δεκέμβρη του 2020 και δικάζονται στις 6 Φεβρουαρίου του 2023.

Και για να αποδείξουν και στον πιο δύσπιστο ότι η πανδημία ήταν απλώς αφορμή, η καταστολή εντείνεται .

Οι πραιτωριανοί του κράτους διαλύουν αυτοοργανωμένους χώρους, χτυπάνε βάναυσα όποιον διαμαρτύρεται, μπουκάρουν σε πανεπιστήμια, βιάζουν μέσα σε αστυνομικά τμήματα, εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών και μαστροπείας, αστυνομοκρατούν ολόκληρες περιοχές, στρατοπεδεύουν ακόμα και στην είσοδο δημοτικού σχολείου στο Λόφο του Στρέφι.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχει και εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με το κράτος να στοιχίζεται πίσω από την μεγαλύτερη και πιο φονική ιμπεριαλιστική δύναμη του κόσμου, πόλεμοι που δεν αποκλείεται να γίνουν στο άμεσο μέλλον ανοιχτά παγκόσμιοι και πυρηνικοί!

Με αυτά τα δεδομένα η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του Δεκέμβρη που είναι η ανοιχτή υπόθεση μιας ανατροπής που δεν θα είναι «επιστροφή» σε μια κάποιου τύπου καπιταλιστική κανονικότητα παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ.

Ο Δεκέμβρης εξακολουθεί να μας ρωτά: υπάρχουμε, αλλά ζούμε;

Συγκέντρωση-Πορεία την Τρίτη 6/12, 7:30μμ στην πλατεία 23η Μαρτίου”.

 

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας