Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 22:27

Με την γραβάτα του 2019 και με κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο το ξεκίνημα του Θ.Βασιλόπουλου και για τις νέες εκλογές

Με την γραβάτα του 2019 και με κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο το ξεκίνημα του Θ.Βασιλόπουλου και για τις νέες εκλογές

Αν ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ήθελε να δείξει ότι είναι πολύ πιο έτοιμος από τους αντιπάλους του για τις εκλογές του Οκτωβρίου, απόψε το έδειξε, με την πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου στην ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο είχε πολύ κόσμο και απέξω! Αν όμως ήθελε να πείσει ότι είναι εκείνος που μπορεί να μετεξελίξει την Καλαμάτα σε πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο, γιατί τα βίντεο που έδειξε στον κόσμο ήταν για έργα που είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και δεν τα ξέρει ο κόσμος είτε ήταν έργα του προηγούμενου δημάρχου που τελείωσαν από τον Θανάση Βασιλόπουλο με πολλά “ζόρια” (π.χ. ανάπλαση Ιατροπούλου). Εκείνο στο οποίο “πόνταρε” ο Θανάσης Βασιλόπουλος στην ομιλία του ήταν η ένταξη της Καλαμάτας, από τη δική του δημοτική αρχή, στο πρόγραμμα των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων μέχρι το 2030, κάτι όμως που επίσης είναι ένα άυλο πράγμα για τον κόσμο…

Σε ό,τι αφορά το αν έχει συσπειρώσει και άλλο κόσμο στο συνδυασμό του, ο δήμαρχος δεν ανέφερε ονόματα, ωστόσο όταν στο τέλος της ομιλίας του κάλεσε κοντά του τους υποψηφίους του είδαμε πρόσωπα που στις προηγούμενες εκλογές είχαν κατέβει με τους συνδυασμούς της Μαρίας Οικονομάκου, της Ελένης Αλειφέρη, του Δημήτρη Κουκούτση,την πρώην δημοτική σύμβουλο Τασούλα Φοίφα κ.ά

Η εκδήλωση του Θανάση Βασιλόπουλου πραγματοποιήθηκε ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του εκδήλωση ενόψει των εκλογών του 2019. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι φόρεσε και σήμερα τη γραβάτα που φορούσε και τότε, ενώ σημείωσε ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδηλώσεις ήταν ότι η σημερινή ήταν ακόμη μεγαλύτερη αφού είχε γεμίσει και ο πλαϊνός χώρος. 

Στην πρώτη σειρά του κοινού ήταν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος κ.ά

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε, μιλώντας κυρίως για την ένταξη της Καλαμάτας στο πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης έως το 2030: “Ο Δήμος μας και όλοι εμείς οι κάτοικοί του είμαστε πλέον πρωταγωνιστές σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην προσπάθεια αντιστροφής των εξελίξεων σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Στη δημιουργία της ευρωπαϊκής και στη συνέχεια μιας παγκόσμιας κοινότητας κλιματικής ουδετερότητας. Η Καλαμάτα οδηγεί τις εξελίξεις, όπως άλλωστε της πρέπει. Δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα της επιτρέψουν να ορίσουμε εμείς την τύχη μας. Να διαμορφώσουμε για χρόνια πολλά την ποιότητα της ζωής μας. Να κατακτήσουμε κορυφαία θέση στο χάρτη των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τεράστια αυτή επιτυχία συντιστά μόνο την αφετηρία της τεράστιας πρόκλησης που ανοίγεται μπροστά μας. Της πρόκλησης για την επιτυχημένη υλοποίηση της συμμετοχής μας με τρόπο που θα διασφαλίζει τα μέγιστα οφέλη για το Δήμο και τους κατοίκους του. Για μια διαφορετική Καλαμάτα θωρακισμένη απέναντι στην κλιματική κρίση, στην κλιματική αλλαγή, με φυσιογνωμία και χαρακτήρα που θα την καταστήσουν τόπο ελκυστικό για να ζεις αλλά και πόλη πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Πετύχαμε να δημιουργήσουμε για το Δήμο μας μια μεγάλη δυναμική, μια τεράστια δυναμική, μια τεραστια δυνατότητα χρηματοδότησης, μια τεράστια ευκαιρία. Ευκαιρία να διαμορφώσουμε την πορεία της πόλης μας, ευκαιρία να βελτιώσουμε αποφασιστικά την ποιότητα ζωής μας, ευκαιρία να ζήσουμε καλύτερα και ασφαλέστερα. 

Δεσμεύομαι ότι όπως κερδίσαμε το στοίχημα της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων της Ευρώπης έως το 2030 έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της αξιοποίησης της ευκαιρίας που ανοίγεται για την πόλη μας και για όλες και όλους εμάς. 

Δεσμεύομαι ότι όπως πορευτήκαμε αυτά τα τρία χρόνια που βρισκόμαστε στο τιμόνι του Δήμου, ενώνοντας δυνάμεις και κρατώντας τις πόρτες μας ανοιχτές σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν στο Δήμο μας, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον. Ο Δήμος μας, η Καλαμάτα, τα χωριάμας αξίζουν πολλά. Τρία χρόνια τώρα, με σχέδιο και συστηματική προσπάθεια, στηρίξαμε την κοινωνία, εξασφαλίσαμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις, ολοκληρώσαμε, υλοποιούμε και προγραμματίζουμε έργα σημαντικά.