Για να πάει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Αθανασόπουλος, στην Ασφάλεια, σημαίνει ότι διαπιστώθηκε κάποια παραβίαση στο χώρο της δεξαμενής, κάτι για το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα σαφής στις δηλώσεις που μας έκανε, σημειώνοντας ότι διάρρηξη και κλοπή είχε γίνει πριν από λίγους μήνες και είχε μείνει από τότε στην πόρτα ένα σπασμένο λουκέτο. Εξαιτίας εκείνης της διάρρηξης τοποθετήθηκε στο σημείο από τον Σύνδεσμο καταγραφικό μηχάνημα, το οποίο απεικόνισε άτομα να έχουν μπει στο χώρο.
Ο κ. Αθανασόπουλος μας είπε ότι πήγε στην Ασφάλεια διότι ανησύχησε για ενδεχόμενη δολιοφθορά στη δεξαμενή. Όταν όμως από την Ασφάλεια του είπαν ότι θα πρέπει να κατατεθεί μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου αποχώρησε προκειμένου να ενημερώσει τον δήμαρχο και τότε εκείνος του είπε, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αθανασόπουλο, ότι με δική του εντολή πήγαν εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ στο Κάστρο για να ψάξουν τι φταίει και τρέχουν νερά στην αυλή σπιτιού και στο δρόμο.
Ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι είναι πρόβλημα το ότι δεν ενημερώθηκε.
Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τα νερά κάτω από το κάστρο ο πρόεδρος του Συνδέσμου ήταν κατηγορηματικός ότι δεν φταίει η δεξαμενή και ο αγωγός και πως πρέπει να εκπονηθεί σοβαρή μελέτη για να βρεθεί η αιτία και να αντιμετωπιστεί. Τόνισε μάλιστα ότι ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχει το υπουργείο Πολιτισμού, δεδομένου ότι το Κάστρο είναι περιοχή δικής του ευθύνης.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004