Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 10:18

Δυνατές καταιγίδες στη Μεσσηνία χωρίς μεγάλα προβλήματα

Δυνατές καταιγίδες στη Μεσσηνία χωρίς μεγάλα προβλήματα

Δεν έχουν καταγραφεί, ως αυτή την ώρα, ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία που επικρατεί και στη Μεσσηνία, εκτός οικίας στην περιοχή της Αθηνών, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις προκλήθηκε από κεραυνό. Στην Καλαμάτα από πολύ νωρίς το πρωί μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται σε σημεία που μπορούν να δημιουργηθούν ζημιές όμως δεν έχει χρειαστεί να επέμβουν. Κάποια προβλήματα, που προκλήθηκαν κυρίως από τους ισχυρούς ανέμους, όπως σπάσιμο δέντρων, έχουν σημειωθεί στο παράκτιο μέτωπο από τη Φοινικούντα μέχρι την Κορώνη…

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καλαμάτα, τόνισε ότι η κακοκαιρία εξελίσσεται χωρίς να έχουν καταγραφεί ζημιές, ούτε στην πόλη ούτε στις ορεινές και τις υπόλοιπες κοινότητες. 

Στο Δήμο Μεσσήνης, όπου το ανάγλυφο είναι σχετικά επίφοβο, λόγω των ορεινών όγκων, των ποταμών και των χειμάτων που μεταφέρουν τον όγκο των νερών στα πεδινά και τη θάλασσα, επίσης δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα.