Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 10:54

Ξανά από την αρχή η δίκη για τη φονική πλημμύρα του 2016 στην Καλαμάτα

Ξανά από την αρχή η δίκη για τη φονική πλημμύρα του 2016 στην Καλαμάτα

ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Εκ νέου εκδικάζεται στις 4 Απριλίου 2023, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας, η υπόθεση των φονικών πλημμυρών του 2016, με δέκα κατηγορούμενους. Η υπόθεση είχε εκδικαστεί στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 και είχαν αθωωθεί και οι δέκα κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Οιχαλίας, πρώην διευθυντής του ΓΟΕΒ, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δύο πρώην αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας, πρώην διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, πρώην διευθυντής εργοταξίου του αυτοκινητόδρομου και εκπροσώπου παραχωρησιούχου εταιρίας. Ωστόσο τη συγκεκριμένη απόφαση έκρινε εσφαλμένη ο εισαγγελέας, γι’ αυτό και οδηγείται η υπόθεση σε νέα εκδίκαση, σε ανώτερο δικαστήριο. 

Η υπόθεση είναι πρώτη στο πινάκιο της 4ης Απριλίου, ενώ κατηγορίες έχουν αποδοθεί, ανάλογα με την αρμοδιότητα κάθε κατηγορούμενου, για πλημμύρα εξ αμελείας διά παραλείψεως από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, καθώς και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας δια παραλείψεως κατά συρροή.

Σημειώνεται στη δίκη που είχε γίνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων εκτός ενός εξ αυτών. Στις πλημμύρες δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στ.Μ.