Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 22:05

Στα Λαίικα, τον Άρι και τον Άμμο θα περιοδεύσει την Κυριακή ο Παναγιώτης Χειλάς

Στα Λαίικα, τον Άρι και τον Άμμο θα περιοδεύσει την Κυριακή ο Παναγιώτης Χειλάς

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνεχίζει τις περιοδείες του και την καταγραφή των προβλημάτων ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Χειλάς, επικεφαλής της “Νέας Δυναμικής”, ο οποίος την Κυριακή, 26 Μαρτίου, θα επισκεφθεί τα Λαίικα στις 10.30 το πρωί, τον Άρι στις 12.30 και τον Άμμο στη συνέχεια. 

Η προηγούμενη περιοδεία του Παναγιώτη Χειλά έγινε στην Άμφεια (Γαρδίκι), την Αιθαία και την Ασπροπουλιά. Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Νέα Δυναμική, “καταγράφηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και συζητήθηκαν οι προτεινόμενες λύσεις. Πιο αναλυτικά, καταγράφηκαν τα ακόλουθα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των τριών περιοχών:

Κοινότητα Άμφειας 

 1. Άμεση επισκευή της κοινοτικής οδοποιίας με ασφαλτόστρωση μήκους 1,2 km στην είσοδο της Κάτω Άμφειας.
 2. Ασφαλτόστρωση στον κοινοτικό περιμετρικό δρόμο στην περιοχή της "δεξαμενής" μήκους 500 μέτρων.
 3. Κοινοτική οδοποιία μήκους 1km στον δρόμο προς την εκκλησία στην Άνω Άμφεια. 
 4. Αντιπλημμυρικό έργο σε μήκος 800 μέτρων στην κοινοτική οδοποιία στην Άνω Άμφεια και διοχέτευση των όμβριων υδάτων στα ρέματα "Άγιος Νεκτάριος" και "Δίρεμα", αντίστοιχα.
 5. Εκτεταμένες φθορές στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Κάτω Άμφειας το οποίο σήμερα είναι μη λειτουργικό. Άμεση εκπόνηση Υδρολογικής μελέτης στο ρέμα "Πηγάδια" που καταλήγει το γήπεδο και εκτροπή του σε κατάλληλο υποδοχέα αποστράγγισης. Επιπρόσθετη Υδραυλική μελέτη για την κατασκευή αντιπλημμυρικών φρεατίων περιμετρικά γηπέδου για να μην συγκρατούνται όμβρια ύδατα. Μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών τεχνικών έργων τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα και αυτόματα αρδευτικά δίκτυα.
 6. Αγροτική οδοποιία συνολικού μήκους 15km στην Άνω Άμφεια. Απαιτείται μελέτη αποτύπωσης πριν τις παρεμβάσεις.
 7. Εκβραχισμός και καθαρισμός στο ρέμα "Κισσός" στο γεφυράκι της εισόδου στην Κάτω Άμφεια.
 8. Εκβραχισμός και καθαρισμός στο ρέμα στην περιοχή γεφυράκι "Πουλόπουλου" στην Άνω Άμφεια.
 9. Εκπόνηση Γεωλογικής μελέτης στην περιοχή του Αγίου Σάββα στην Άνω Άμφεια για την αποκατάσταση της καθίζησης που έχει σημειωθεί εκεί.
 10. Τοποθέτηση τάπητα στις δύο παιδικές χαρές της περιοχής της Άνω Άμφειας εμβαδού 40 τ.μ. και 30 τ.μ., αντίστοιχα.  

Κοινότητα Αιθαίας

 1. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Καταγράφονται εκτεταμένες κλοπές καθημερινά.
 2. Άμεση επισκευή της κοινοτικής οδοποιίας με ασφαλτόστρωση μήκους 1,1 km στον κεντρικό οδικό άξονα της Αιθαίας.
 3. Αγροτική οδοποιία συνολικού μήκους 12km στην οποία απαιτείται ολοκληρωμένη μελέτη αποτύπωσης πριν τις παρεμβάσεις τσιμεντόστρωσης.
 4. Αποχετευτικό δίκτυο δεν υπάρχει στην περιοχή. Απαιτείται η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου μήκους 2km στο κεντρικό οδικό άξονα και η διασύνδεσή του με το δίκτυο στην περιοχή της Θουρίας για τη μεταφορά των λυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας.
 5. Βελτίωση του δρόμου (διαπλάτυνση και τσιμεντόστρωση) μήκους 2km για την πρόσβαση στην Αρχαία Θουρία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 6. Νέα γεώτρηση στην περιοχή "Ελληνικά" για την άρδευση των ελαιοκαλλιεργειών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύνταξη της σχετικής μελέτης (δεν έχει εκπονηθεί).
 7. Βελτίωση της πρόσβασης στο Μοναστήρι στην περιοχή "Ελληνικά" (επιπρόσθετη αγροτική οδοποιία μήκους 2km).   
 8. Βελτίωση των δρομολογίων των λεωφορείων για την καλύτερη συγκοινωνιακή διασύνδεση της περιοχής με τον αστικό ιστό τα Σαββατοκύριακα.

Κοινότητα Ασπροπουλιάς

 1. Ασφάλεια για τον πολίτη με την τοποθέτηση 6 καμερών στις 3 εισόδους-εξόδους της κοινότητας και 2 κάμερες στο παλιό δημοτικό σχολείο (σύνολο 8) + καταγραφικό και online διασύνδεση με το κέντρο ελέγχου του Δήμου Καλαμάτας.
 2. Μεταλική περίφραξη μήκους 30m στο παλιό δημοτικό σχολείο ύψους 1m (επάνω στην υπάρχουσα σταθερή περίφραξη ύψους 1m) μόνο στην μπροστινή είσοδο του κτιρίου.
 3. Βελτίωση της Αγροτικής οδοποιίας συνολικού μήκους 1km στο δρόμο προς τα Αλώνια.