LEONIDAS MPALIKHS
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 22:31

Το ψηφοδέλτιο και οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία

Εφη Γεωργιτσοπούλου, Χαρά Καπετανάκη, Παναγιώτης Κάτσαρης, Απόστολος Κοσμάς, Χρήστος Μάραντος, Δονάτος Νίκου και Σύλβια Φεσσά Εφη Γεωργιτσοπούλου, Χαρά Καπετανάκη, Παναγιώτης Κάτσαρης, Απόστολος Κοσμάς, Χρήστος Μάραντος, Δονάτος Νίκου και Σύλβια Φεσσά

Η Έφη Γεωργιτσοπούλου, η Χαρά Καπετανάκη, ο Παναγιώτης Κάτσαρης, ο Απόστολος Κοσμάς, ο Χρήστος Μάραντος, ο Δονάτος Νίκου και η Σύλβια Φεσσά είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία. Σήμερα εκτός από το ψηφοδέλτιο ανακοινώθηκαν οι βασικές θέσεις του ψηφοδελτίου, που έχουν ως εξής: 

Οι δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς μπαίνουν με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στη μάχη των εκλογών μέσα σε συγκλονιστικές εξελίξεις: την δολοφονία στα Τέμπη και την απεργιακή εξέγερση που ακολούθησε, την καταιγίδα χρεοκοπίας των τραπεζών και την εξέγερση στη Γαλλία. Έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα δίνοντας πολλές μάχες τα τελευταία χρόνια.

Απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια. Ιδιωτικοποιήσεις, εθνικισμός, πόλεμος, πνιγμοί προσφύγων, μεγάλο πλιάτσικο για την άρχουσα τάξη, σκάνδαλα και λίστες, ημέτεροι, υποκλοπές, αυταρχισμός, περιορισμοί δικαιωμάτων και ελευθεριών, διώξεις, δίκες και πρόστιμα, ξύλο και χημικά, αστυνομικές δολοφονίες την ώρα που γυναίκες και ανήλικα εκτίθενται απροστάτευτα σε βιασμούς και μαστροπεία, εμπορευματοποίηση και υποκρισία παντού, την βυθίζουν όλο και πιο βαθειά.

Τα Τέμπη ξεχείλισαν το ποτήρι, άλλαξαν τη συγκυρία. Η Ν.Δ. δεν τολμούσε να εξαγγείλει εκλογές παρά την άχρηστη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και έκανε να φαίνεται τυπική διεκπεραίωση η επανεκλογή της, τώρα πια τρέμει να μην ξεγαντζωθεί από τις καρέκλες τις λίγες μέρες που απομένουν.

Ο δρόμος που άνοιξαν  οι αγώνες μας  δεν χωράνε στην «προοδευτική διακυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», που δεν τολμάει να υποσχεθεί ούτε καν την επαναφορά των σιδηροδρόμων στο δημόσιο μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω απ τα μισά νομοσχέδια, «έβαλε πλάτη» στην επίθεση της ΝΔ ενάντια στον λαό στην περίοδο της πανδημίας με το «θα λογαριαστούμε μετά», ήταν ο αρχιτέκτονας της επικίνδυνης για τον λαό «στρατηγικής σχέσης» με τις ΗΠΑ.

Οι αγώνες μας χρειάζονται την Αριστερά που δεν μένει στη μέση του δρόμου, την Αριστερά της ανατροπής, της σύγκρουσης με το δολοφονικό σύστημα.

Της Αριστεράς που

  • από την πρώτη στιγμή δεν υποτάχθηκε στο «εθνικό πένθος» του Μητσοτάκη αλλά είπε «Δικά τους τα κέρδη δικοί μας οι νεκροί», και έδωσε την μάχη της απάντησης στο «πεζοδρόμιο», στην απεργία, στον αγώνα.
  • δεν χαμηλώνει το πήχη των αγώνων στο όνομα των «αρνητικών συσχετισμών» και δεν περιορίζει τον ορίζοντά της στην «ρεαλιστική ανυπακοή» στα πλαίσια της Ε.Ε.
  • που εμπνέεται από το ξεσηκωμό της εργατικής τάξης και της νεολαίας στη Γαλλία, με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις να θυμίζουν -και να υπόσχονται- ένα νέο Μάη του ’68.

 

Ψηφίζουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε 

Κάνουμε αυτό που ψηφίζουμε 
Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη

 

ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ)  νοσηλεύτρια στον ιδιωτικό τομέα

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ) συνταξιούχος καπνεργάτρια, αγωνίστρια στο τοπικό & εργατικό κίνημα για τη δημιουργία επιχειρηματικών σωματείων στα εργοστάσια

ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  γεωπόνος, πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με την Ανταρσία στο Μωριά

ΚΟΣΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος

 ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ συγγραφέας, αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος

ΝΙΚΟΥ ΔΟΝΑΤΟΣ κηποτέχνης, μέλος Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας

ΦΕΣΣΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ γιατρός