Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 01:01

Πρόγραμμα ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς

Πρόγραμμα ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ότι δεν θα είναι αμελητέος αντίπαλος έδειξε χθες, Κυριακή, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Δυναμική”, Παναγιώτης Χειλάς, στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματός του, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Κατάφερε και γέμισε τις θέσεις του αμφιθεάτρου και του εξώστη του Πνευματικού Κέντρου. Και μάλιστα ο κόσμος που πήγε στην παρουσίαση ήταν στην πλειοψηφία του νέος, άτομα για τα οποία υπήρχε η εντύπωση ότι δεν τους απασχολεί η πολιτική, όπως ασκείται, και τα οποία απουσιάζουν από ανάλογες εκδηλώσεις. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Παναγιώτης Χειλάς, το συνολικό του ύψος ανέρχεται σε 1,03 δισ. ευρώ, τα 257,5 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα του αστικού ιστού, τα 78,2 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα των κοινοτήτων και τα 690,5 εκατ. ευρώ για το ενεργειακό πρόγραμμα…

Ο Παναγιώτης Χειλάς εξήγησε την αναδιάρθρωση που θα κάνει στον Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας αλλά και στον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού, καθώς επίσης και το σκοπό της Εταιρείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ωρίμανσης Μελετών που θα συσταθεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. 

“Εργαζόμαστε μεθοδικά και αποτελεσματικά για την ολοκληρωμένη καταγραφή και κοστολόγηση των αναγκών του Δήμου Καλαμάτας στο σύνολό του. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που αναλογούν στη χώρα μας, είναι συνολικού ύψους 30,16 δισ. ευρώ. Οι πόροι αυτοί είναι κατά 83% μη απορροφημένοι (λογιστική απορρόφηση 17%, πραγματική απορρόφηση 4%). Η Καλαμάτα είναι ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Διεκδικούμε έργα συνολικού ύψους 1,03 δισ. ευρώ, λιγότερο από το 1/20 των 30,16 δισ. ευρώ” είπε ο κ. Χειλάς.

Ο Παναγιώτης Χειλάς στην ομιλία του άφησε και αιχμές, με έμμεσο τρόπο, στους πολιτικούς του αντιπάλους, τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Τζαμουράνη, σχολιάζοντας: “Ερχόμαστε εδώ με το σπαθί μας ως Νέα Δυναμική. Δεν ερχόμαστε με την έγκριση από κάποιο πολιτικό γραφείο, από κάποιον βουλευτή ή κάτι άλλο. Είμαστε εδώ με το σπαθί μας και το σπαθί μας δεν είναι ούτε χρυσό ούτε αργυρό, είναι από ατσάλι και είναι ακονισμένο, γιατί είναι το σπαθί αυτό που φέρνει αποτέλεσμα στη μάχη και αυτό το κρατάτε στα χέρια σας και είναι το πρόγραμμά μας”. “Εδώ δεν έχουμε λογογράφο να μας γράψει τον λόγο και να τον βλέπουμε σε tablet” ή “...να είμαστε πάρα πολύ συγκεκριμένοι, να μη λέμε θεωρίες. Ακούμε συχνά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις να λένε ότι έχουμε όραμα, θα έρθει η ανάπτυξη,  θα κάνουμε αναπλάσεις. Αυτά είναι θεωρητικά του ’80, εδώ πρέπει να πούμε πια ακριβώς θα είναι αυτή η ανάπλαση, ποιος επιστημονικός φορέας την προτείνει και πόσο θα κοστίσει. Και αφού το βρούμε αυτό θα βρούμε ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο θα τη χρηματοδοτήσει. Αυτό είναι πολιτική”. 

Στην παρουσίαση του προγράμματός του ο κ. Χειλάς τόνισε ότι η πολιτική του και το πρόγραμμά του αποσκοπούν στην υλοποίηση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν πλούτο και να αυξήσουν το εισόδημα των επαγγελματιών και κατοίκων του Δήμου. 

Η εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Χειλά και του συνδυασμού του ολοκληρώθηκε με το “ανέβασμα” των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στην εξέδρα του Πνευματικού Κέντρου μαζί με τον ίδιο. Ο συνδυασμός σημειώνει για τους υποψηφίους του: “Ο Δήμος Καλαμάτας χρειάζεται ανανέωση σε επίπεδο προσώπων στο χώρο της αυτοδιοίκησης τόσο σε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Η δόμηση του ψηφοδελτίου μας εστιάζει στους νέους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι και οι οποίες έχουν να επιδείξουν επαγγελματική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα τους, καθώς και σε επιλεγμένους έμπειρους αυτοδιοικητικούς με χρόνια παρουσία στην αυτοδιοίκηση με προφίλη κοινής αποδοχής από τους συμπολίτες μας. Ως συνδυασμός πιστεύουμε στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της ανταγωνιστικότητας. Δεν πιστεύουμε στον αποκλεισμό. Τιμάμε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις”. 

Στ.Μ.