Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 13:06

Η Ελλάδα θα συνομιλεί με το μέλλον, όχι με το παρελθόν

Η Ελλάδα θα συνομιλεί με το μέλλον, όχι με το παρελθόν

ΠΕΓΚΥ ΝΙΚΑ

Υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας

Της Νέας Δημοκρατίας

Είναι η μεγαλύτερη επανάσταση που έγινε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Και είναι ουσιαστική και προοδευτική, διότι εμπεριέχει ανατροπές και μετρήσιμα μεγέθη προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους.

Πρόκειται για «Το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας» που επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες, τον σχεδιασμό και την επιμονή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το επίτευγμα αυτό λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν υπολογίσουμε ότι, ουσιαστικά, έγινε μέσα στα δύο χρόνια της Πανδημίας του Covid. Συνθήκες δύσκολες αλλά η Κυβέρνηση δεν άφησε τον πολύτιμο χρόνο να πάει χαμένος.

Είναι πλέον μετρήσιμο το γεγονός ότι η ψηφιακή μεταμόρφωση της Ελλάδας μετρά σχεδόν 1.500 υπηρεσίες στο gov.gr και 1 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές. Η αλληλεπίδραση των πολιτών με το κράτος, είναι πλέον υπόθεση μερικών δευτερολέπτων.

Αυτή η κατάκτηση μεταφράζεται σε  δισεκατομμύρια εργατοωρών που εξοικονομούν τα εκατομμύρια πολιτών που συναλλάσσονται καθημερινά με το κράτος.

Μεταφράζεται σε χιλιάδες ημερών που εξοικονομούνται από την απασχόληση των δημοσίων υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στην καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και στην επικράτηση συνθηκών σύγχρονης δυτικής δημοκρατίας.

Είναι τεράστιο το οικονομικό - κοινωνικό όφελος για πολίτες και κράτος, χωρίς να υπολογίζουμε την παράκαμψη των συναλλαγών μεταξύ φυσικών προσώπων με ό,τι αυτό εξυπακούεται!
Μέσα στα λίγα χρόνια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανατράπηκε σχεδόν κάθε σταθερά που είχαμε στην Ελλάδα.

Μετά από πολλές δεκαετίες, που η κοινωνική πολιτική, δυστυχώς, είχε χάσει την σημασία της, υπάρχει μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Διότι πίσω από τις 1 δισ  ψηφιακών συναλλαγών -οι οποίες πριν το 2019 ήταν πολύ λιγότερες, περίπου 8 εκατομμύρια- «κρύβεται» ο κάθε πολίτης, αυτός που όποτε έπρεπε να κάνει συναλλαγή με το κράτος τρόμαζε, διότι αδυνατούσε να υπολογίσει πόσες ώρες (ή και ημέρες) θα σπαταλήσει εξ αιτίας της γραφειοκρατίας.  

Ας μην ξεχνάμε ότι:

-Οι συμπολίτες μας με βαριές, μόνιμες αναπηρίες, αυτοί που καλούνταν ξανά και ξανά να αποδείξουν ότι πράγματι έχουν αυτή τη βαριά αναπηρία, τιμωρούνταν από το κράτος.

-Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, αυτή η γενιά που μας μεγάλωσε και έδωσε το υστέρημά της για να υπάρχει το ασφαλιστικό σύστημα,  έπαιρναν σύνταξη μετά από τρία, τέσσερα ή και πέντε χρόνια.

-Τα πιστοποιητικά απόδειξης της ύπαρξής μας έδιναν και έπαιρναν στις δημόσιες υπηρεσίες ταλαιπωρώντας τους πολίτες στα γκισέ και τις ουρές.

-Νέες μητέρες, νέοι γονείς δεν ταλαιπωρούνται πλέον στις στιγμές της χαράς τους.

-Όλοι εμείς που εμβολιαστήκαμε, είδαμε να εφαρμόζεται ένα σύστημα όπου μεγάλες δυνάμεις και ισχυρά κράτη το ζήλεψαν και σε πάρα πολλά σημεία το αντέγραψαν.

Στις 1.500 υπηρεσίες του gov.gr προστίθενται καθημερινά και πολλές νέες, κάνοντας καλύτερη την ζωή των πολιτών.

Αυτά όλα έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, είναι η μόνη πραγματικά προοδευτική παράταξη. Όχι στα λόγια αλλά στα έργα!

Είναι αυτή που έχει ανοιχτές πόρτες, εξελίσσεται, προχωρά και εφαρμόζει εκείνες τις πολιτικές που κάνουν καλύτερη την ζωή των πολιτών.

Οφείλουμε να θυμόμαστε ότι μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες της Πανδημίας, όταν κάποιοι έκαναν πορείες για «αμετανόητους δολοφόνους», υπό ασφυκτικές πιέσεις, η Κυβέρνηση της ΝΔ άντεξε για να σωθούν οι ζωές των συμπολιτών μας.

Ας μην ξεχνάμε επίσης τις πολλές εξωγενείς κρίσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Αυτές που η Κυβέρνηση κλήθηκε να μεταβολίσει προς όφελος της χώρας, με τρόπο που θα  επέτρεπε στο τέλος την Ελλάδα να πάει μπροστά και όχι να μείνει πίσω εξαιτίας τους. Και τα κατάφερε περίφημα θέτοντας τη χώρα σε τροχιά εξωστρέφειας και καινοτομίας.

Όταν, με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Κυβέρνηση τάχθηκε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, κάποιοι «αλληθώριζαν» και προπαγάνδιζαν.

Ο χρόνος όμως έφερε τη δικαίωση αλλά μερικοί καραδοκούν για να τον γυρίσουν πίσω στην εποχή που η Ελλάδα ήταν το μαύρο, αδύναμο πρόβατο της ΕΕ.

Στο χέρι μας όμως είναι να μην επιτρέψουμε αυτός ο αγώνας, αυτές οι μάχες, αυτή η προσπάθεια, αυτές οι επιτυχίεςνα  θυσιαστούν άδικα στον βωμό ιδεοληψιών.
Το δίλημμα λοιπόν σε αυτές τις εκλογές είναι απολύτως προφανές, είναι  μπροστά μας. Αφορά κάθε πτυχή της χώρας και έχει να κάνει με την ιστορική ανάγνωση αυτού που συνέβη. Θα αποκομίσουμε απλώς μία ιστορική καταγραφή μίας αναλαμπής ή θα πούμε ότι αυτό που συνέβη ήταν μόνο ο πρόλογος μίας δεκαετίας μέσα στην οποία η Ελλάδα θα απελευθερώσει το σύνολο των δυνάμεών της, το σύνολο των δυνατοτήτων της, για να πετύχει ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα;

Είμαι βέβαιη ότι το ερώτημα αυτό, τελικά, θα αποδειχθεί ρητορικό. Ως λαός έχουμε πλέον την ωριμότητα να αναγνωρίσουμε όλα όσα συνέβησαν τα περασμένα χρόνια. Έχουμε τα τεκμήρια της επιτυχίας. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού. Να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας και να συνομιλήσουμε με το μέλλον, όχι με το παρελθόν και τους σωτήρες του τίποτα!
Την Κυριακή 21η Μαΐου, οι Έλληνες ενωμένοι θα δώσουν τη δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή, ώστε η αυτοδύναμη Ελλάδα να προχωρήσει όπως της αξίζει: σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά.