Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 20:43

Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε πλειστηριασμό παροχών για την εξαγορά της ψήφου των πολιτών»

Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε πλειστηριασμό παροχών για την εξαγορά της ψήφου των πολιτών»

«Λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές θα έπρεπε να συζητάμε για τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων επί της ουσίας» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στ «Real Fm 97.8» και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή. «Μόλις χθες είδαμε τον πρωθυπουργό, ενώ είχε παρουσιάσει πολύ πρόσφατα το κυβερνητικό του πρόγραμμα, να μιλάει για νέα μέτρα, όπως το ‘φιλοδώρημα’ των 150 ευρώ για τους νέους» συνέχισε. «Είναι αυτή σοβαρή πολιτική αντιμετώπιση;» διερωτήθηκε.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιάσει τεκμηριωμένα την κοστολόγηση του προγράμματός του» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Πρόκειται για ένα σύνολο μέτρων το οποίο, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, θα αντιμετωπίσει τα βασικότερα κοινωνικά προβλήματα που διογκώθηκαν κατά την τετραετία Μητσοτάκη» συνέχισε και τόνισε ότι «πέρα από τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των μέτρων είναι κρίσιμο να συζητήσουμε για το περιεχόμενο αυτών των πολιτικών, το συνολικότερο αποτύπωμά τους στην οικονομία και αν πράγματι θα ενισχύσουν την κοινωνία σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, τα περισσότερα από 40 δισ. που προστέθηκαν ως επιπλέον δημοσιονομικό χρέος την τελευταία τετραετία, το βρίσκει μπροστά της η ελληνική κοινωνία με πολύ ασφυκτικούς όρους. Και αυτό έχει αποτύπωμα και στην οικονομία και στα δημόσια οικονομικά».

«Αν δεν υπάρξει μια στοιχειώδης πολιτική για την ανάκτηση του εισοδήματος των φυσικών προσώπων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα βιώσιμο αναπτυξιακό σχέδιο για την κοινωνική πλειοψηφία» ξεκαθάρισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων κρίσεων που βιώνουμε απαιτεί ολοκληρωμένες δημόσιες πολιτικές» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης αναφέροντας χαρακτηριστικά «την δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπάρξει ένας δημόσιος πυλώνας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα ενισχύει κατά προτεραιότητα τους μικρομεσαίους». «Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με παρωχημένες και αναποτελεσματικές λογικές αυτορρύθμισης της αγοράς την στιγμή που σε όλη την Ευρώπη γίνεται μία πολύ μεγάλη συζήτηση για τον αναβαθμισμένο ρόλο του κράτους και στον ενεργειακό τομέα και στο τραπεζικό σύστημα».

«Έχουμε μπροστά μας μία και μόνη εκλογική μάχη, αυτή της 21ης Μαΐου» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. «Με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης ώστε να γίνει εφικτή η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» κατέληξε.