“Αν θα παραμείνουν οι μπάλες στο χώρο θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη για την αποκατάσταση, όπως έχει γίνει σε άλλο σημείο της Μαραθόλακκας σε προγενέστερο χώρο;” ρώτησε συγκεκριμένα ο Στάθης Σταματόπουλος και πρόσθεσε όσον αφορά την αναγκαστική απαλλοτρίωση: “Αν μείνουν οι μπάλες στο χώρο, οι συμβάσεις μίσθωσης που έχουν κατά καιρούς συναφθεί με τον ιδιοκτήτη της έκτασης θα συνεχίσουν να ισχύουν, γιατί αυτό συνεπάγεται κάποιο σημαντικό κόστος για το Δήμο; Θα θέλαμε κ. δήμαρχε να μας ενημερώσετε για το συνολικά καταβαλλόμενο μηνιαίως ποσό μισθωμάτων στον εκεί ιδιοκτήτη, γιατί έχουν συναφεί πολλές συμβάσεις μίσθωσης. Άρα θα πρέπει να μας εξηγήσετε ποιο είναι το ύψος των μισθωμάτων αυτών, αν θα καταβληθούν εφόσον υπάρχει πρόθεση διατήρησης των συγκεκριμένων μισθώσεων και να επαναφέρω στο τραπέζι, εάν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, επειδή τα μισθώματα είναι κατά την άποψή μας υπέρογκα, και πάλι το ζήτημα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου”.
Ο δήμαρχος δεν απάντησε για το μηνιαίο κόστος μίσθωσης εκτάσεων στη Μαραθόλακκα, ενώ για την αποκατάσταση του χώρου όπου γινόταν η επεξεργασία των απορριμμάτων ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι ο Δήμος έχει κάνει μια προμελέτη και τα υπόλοιπα έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. “Ζητάμε μια μελέτη ολοκληρωτικής αποκατάστασης” είπε ο δήμαρχος.
Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη της Μαραθόλακκας, ο δήμαρχος είπε ότι η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται από πυροφύλακες του Δήμου. Μια μέρα πριν η Οικονομική Επιτροπή, μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφάσισε τη δημιουργία νέου κωδικού στον προϋπολογισμό και την εγγραφή ποσού 37.000 ευρώ, για τη φύλαξη της Μαραθόλακκας από σεκιούριτι. Ο δήμαρχος είπε ότι έγινε λάθος και τα 37.000 ευρώ θα είναι για τη συνέχιση της φύλαξης του πρώην Πολυκλαδικού και του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004