Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 13:29

Βούρκος η κοίτη του Νέδοντα στο ύψος της Αγοράς

Βούρκος η κοίτη του Νέδοντα στο ύψος της Αγοράς

Εικόνα βούρκου έχει η κοίτη του Νέδοντα στο ύψος της Αγοράς της Καλαμάτας. Σε σημεία που η τσιμεντένια κοίτη έχει αποσαθρωθεί λιμνάζουν νερά που έχουν πάρει πράσινο χρώμα, ενώ πετούν πολλά έντομα. Στην κοίτη είναι πεταμένα πλαστικά και ξύλινα τελάρα και πολλά σκουπίδια, κυρίως μπουκαλάκια γυαλινα και αλουμινένια κουτάκια…

Η εικόνα στο ανάχωμα του Νέδοντα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πάρα πολύ άσχημη, γιατί πολλά σημεία πάνω από τους πέτρινους τοίχους του χείμαρρου είναι γεμάτοι με πεταμένα σκουπίδια. 

Επιπλέον, σε κάποια σημεία η τσιμεντένια κοίτη έχει αποσαθρωθεί τελείως και έχει αποκαλυφθεί η φυσική επιφάνεια του πυθμένα. Για το πρόβλημα αυτό έκανε ερώτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου ο Βασίλης Τζαμουράνης, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που ο Νέδοντας κατεβάσει μεγάλες ποσότητες νερού, υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν τσιμεντένια τμήμα της κοίτης, με ενδεχομένως κακές συνέπειες για την ομαλή ροή του νερού. 


Σημείο στην κοίτη του Νέδοντα όπου έχει αποσαθρωθεί η τσιμεντένια επίστρωση, με κίνδυνο να αποξηλωθούν και άλλα τμήματα του τσιμέντου σε περίπτωση που ο χείμαρρος κατεβάσει πολλά νερά

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε ότι το επόμενο διάστημα θα αποκασταθεί από τη ΔΕΥΑΚ το πρόβλημα, με καινούργιο  τσιμέντο που θα πέσει στα σημεία που έχει γίνει αποσάθρωση. Επιπλέον δήμαρχος σημείωσε ότι σε καλυμμένα τμήματα του Νέδοντα έχουν φυτρώσει αγριοσυκιές, που και αυτές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, γι’ αυτό και θα κοπούν. 

Στ.Μ.