Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 19:43

Απορρίφθηκε στο δικαστήριο και τρίτη αίτηση προσωρινής διαταγής κατά της μονάδας των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

φωτό αρχείο από την έναρξη της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη φωτό αρχείο από την έναρξη της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Απορρίφθηκε σήμερα η αίτηση προσωρινής διαταγής του Δήμου Οιχαλίας κατά της λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων. Έχουν προηγηθεί, το προηγούμενο διάστημα, άλλες δύο απορρίψεις ανάλογων αιτημάτων, τα οποία είχαν υποβληθεί από κατοίκους της περιοχής της Καλλιρρόης.

 

Ο Δήμος Οιχαλίας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη λόγω αφόρητης δυσοσμίας, αλλά και επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή. Παρέμβαση υπέρ του Δήμου Οιχαλίας έκαναν κάτοικοι από την περιοχή της Καλλιρρόης.

Η προσφυγή ήταν ενάντια στην εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η κατασκευή της μονάδας και η διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και ενάντια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρέμβαση υπέρ της εταιρίας και της Περιφέρειας έκανε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Οιχαλίας και οι κάτοικοι που παρενέβησαν υπέρ του τόνισαν ότι η δυσοσμία είναι αφόρητη από την διαχείριση και την αποθήκευση των απορριμμάτων στη μονάδα της Καλλιρρόης. Ωστόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η εταιρία προσκόμισαν στο δικαστήριο στοιχεία από μετρήσεις σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχει πρόβλημα δυσοσμίας. Επίσης ο Δήμος Οιχαλίας και οι κάτοικοι επικαλέστηκαν δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, περί τα τέλη Αυγούστου, ο οποίος έδινε δίκιο στους κατοίκους για τις διαμαρτυρίες του σχετικά με τη δυσοσμία, όμως ζητούσε ολιγόχρονη υπομονή σημειώνοντας ότι η εταιρία είχε δρομολογήσει την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στ.Μ.