Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 21:05

Απερίγραπτη η κατάσταση στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας τόνισε ο Γιάννης Χριστόπουλος

Απερίγραπτη η κατάσταση στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας τόνισε ο Γιάννης Χριστόπουλος

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Τουαλέτες που αποτελούν εστία μόλυνσης, όργανα γυμναστικής επικίνδυνα για την ακεραιότητα των αθλητών, τοίχοι με χυδαία συνθήματα δίπλα σε Δημοτικό Σχολείο… Έτσι περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Στάδιο ο Γιάννης Χριστόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας…

(φωτογραφίες)

«Η κατάσταση όμως που συναντάμε είναι απαράδεκτη» τόνισε ο Γιάννης Χριστόπουλος κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικότερα σημείωσε: «Τα σκουπίδια κυριαρχούν παντού, στις κερκίδες, στο προαύλιο, στην είσοδο. Οι τουαλέτες αποτελούν εστία μόλυνσης, οι βρωμιές, προσβάλλουν τον κάθε δημότη ξεχωριστά. Στο σκάμμα που χρησιμοποιούν οι αθλητές, η άμμος έχει να αντικατασταθεί πολύ καιρό, απειλείται έτσι η σωματική τους ακεραιότητα. Καθημερινά οι γονείς διαμαρτύρονται και αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ορθοπεδικούς για την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών τους. Τα όργανα που χρησιμοποιούν οι δημότες δεν επαρκούν, χωρίς συντήρηση συχνά αποτελούν αιτία τραυματισμών και ο χώρος που στεγάζονται είναι ακατάλληλος. Δημότες καταγγέλλουν πως στα όργανα που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα έχουν πρόσβαση μόνο «εκλεκτοί». Επιβάλλεται άμεσα να διαμορφωθούν οι χώροι και να αποδοθούν στο σύνολο των πολιτών. Πρόσφατα η εστία του μικρού γηπέδου, με το φύσημα του ανέμου, προσγειώθηκε στο σώμα ενός μικρού αθλητή και τον τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά. Στον τοίχο της εισόδου τα υβριστικά συνθήματα «καλά κρατούν» και αποτελούν αξιοθέατο των μαθητών των σχολείων που γειτνιάζουν του σταδίου».
Ο Γιάννης Χριστόπουλος ζήτησε να επέμβει η δημοτική αρχή ώστε να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Γιάννης Αδαμόπουλος, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα και διαβεβαίωσε ότι σύντομα η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί. Τόνισε ότι θα ήθελε ένα μικρό χρονικό διάστημα καθώς ανέλαβε πρόεδρος πρόσφατα, ενώ και ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε πριν λίγες ημέρες και δεν υπήρχε δυνατότητα να δαπανηθούν χρήματα για παρεμβάσεις. Τέλος υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα είναι πάρα πάρα πολλά, αλλά τα χρήματα που έχουμε λίγα».
Στ.Μ.