Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 23:57

ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Καταδικάζει την αιματοχυσία στη λωρίδα της Γάζας

ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Καταδικάζει την αιματοχυσία στη λωρίδα της Γάζας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Γάζα…

 

Τονίζει συγκεκριμένα ότι «απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού που έχουν ως θύματα χιλιάδες αμάχους και παιδιά.

          Η λύση στο πρόβλημα είναι η δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και την ομόφωνη απόφαση της βουλής των Ελλήνων το 2015.

          Ο ελληνικός λαός πάντα θα διαδηλώνει υπέρ της ειρήνης αλλά και πάντα θα στέκεται αλληλέγγυος στον Παλαιστινιακό λαό, όπως απέδειξαν τα πρόσφατα μαζικά συλλαλητήρια.

          Ταυτόχρονα καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει οποιαδήποτε ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή, να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία για την ειρήνευση στην περιοχή στο πνεύμα του διεθνούς δικαίου και να συνδράμει πρόσφυγες και θύματα».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς και Κώστας Γαλιώτος αντίστοιχα.