Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 19:54

“Επιδρομή” στις τσέπες δημοτών ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας - Προσδοκά αύξηση εσόδων κατά σχεδόν 5.000.000 ευρώ!

“Επιδρομή” στις τσέπες δημοτών ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας - Προσδοκά αύξηση εσόδων κατά σχεδόν 5.000.000 ευρώ!

Πίσω από τη μη αύξηση των δημοτικών τελών την επόμενη χρονιά, 2024, κρύβεται ο σχεδιασμός μιας σκληρής “επιδρομής” στις τσέπες δημοτών από το Δήμο Καλαμάτας. Όπως αναδείχθηκε το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, από τον Βασίλη Τζαμουράνη, η πρόβλεψη του προϋπολογισμού του 2024 είναι ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 11.000.000 ευρώ, όταν η εκτίμηση για το 2023 είναι ότι τα έσοδα θα κυμανθούν περίπου στα 6.880.000 ευρώ. Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” ζήτησε να του απαντήσει η δημοτική αρχή πως θα καταφέρει το 2024 να έχει σχεδόν τα διπλάσια έσοδα από τα έσοδα του 2023. “Θα κάνουμε κάποιες ενέργειες είσπραξης αναγκαστικής” απάντησε η διευθύντρια Οικονομικών, Λευκοθέα Καράμπελα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε “δέσμευση ΑΦΜ και κατασχέσεις λογαριασμών”...

 

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών Σαράντος Μαρινάκης, έσπευσε να επισημάνει ότι τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης προβλέπονται και η εφαρμογή τους επιβάλλεται από τη νομοθεσία στην Οικονομική Υπηρεσία και πως ανάλογα μέτρα εφαρμόζονται ήδη. 

Ωστόσο η διευθύντρια της Υπηρεσίας διευκρίνισε ότι τα αναγκαστικά μέτρα “έγιναν και δεν απέδωσαν αλλά εμείς εκτιμούμε ότι θα αποδώσουν” την επόμενη χρονιά. 


Η πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, Γιώργος Φάβας, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Αναστάσης Σκοπετέας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, αντιδήμαρχοι

Επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρινάκης είπε ότι “η φετινή χρονιά δεν ήταν από τις καλύτερες σε σχέση με τα έσοδα, τα τρέχοντα και των προηγούμενων χρήσεων, γιατί η κυβέρνηση ήταν άτολμη και δεν έβγαλε μια ρύθμιση ευεργετική για τα πρόσωπα με τις δόσεις” που θα δώσει ώθηση στην πληρωμή συσσωρευμένων απαιτήσεων. 


Βασίλης Κανάκης, Βασίλης Τζαμουράνης και ο εκλογείς δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής περιόδου που ξεκινά την 1η/1/2024 Σπύρος Χανδρινός

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!

Πέρα από αυτά, η συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή για τα τέλη του 2024 παραλίγο να αναβληθεί γιατί νούμερα στους πίνακες με τα οικονομικά στοιχεία όσον αφορά τον προϋπολογισμό του Δήμου είχαν λάθη. 


Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Σαράντος Μαρινάκης και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υποστήριξης Συλλογικών Οργάνων του Δήμου Καλαμάτας, Χρήστος Αλεξανδρόπουλος

Τα λάθη αυτά εντόπισε ο Βασίλης Κανάκης, από την παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου αλλά και ο Βασίλης Τζαμουράνης. Αρχικά η πλειοψηφία υποστήριξε ότι δεν είναι λάθος οι πίνακες αλλά αυθαίρετοι οι υπολογισμοί που έχει κάνει ο Βασίλης Κανάκης. Τελικά κλήθηκε η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, μελέτησε τα στοιχεία να αναγνώρισε ότι έχει γίνει λάθος. 

Έτσι, για άλλη μια φορά πήγε στα συλλογικά όργανα του Δήμου Καλαμάτας εισήγηση που όχι μόνο δεν είχε μελετηθεί από την πλειοψηφία αλλά η παράταξη της πλειοψηφίας επιχείρησε να υποτιμήσει την αντιπολίτευση παρότι ήταν καλύτερα διαβασμένη.

Στ.Μ.