Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 18:06

Τρένο με εντυπωσιασμένους ξένους φίλους του σιδηροδρόμου έφτασε στην Καλαμάτα

Τρένο με εντυπωσιασμένους ξένους φίλους του σιδηροδρόμου έφτασε στην Καλαμάτα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Με 90 ξετρελαμένους Άγγλους και Γερμανούς επιβάτες, έφτασε περίπου στις 5.30 το απόγευμα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας το νέο εκδρομικό τρένο. Οι ξένοι φαίνονταν έκθαμβοι από την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου μέσα από το οποίο περνάει ο σιδηρόδρομος…

(φωτογραφίες)

Είναι το πρώτο εκδρομικό δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το οποίο έχει ναυλωθεί από ξένο τουριστικό πρακτορείο και έχει αποκλειστικά ξένους επιβάτες.
Η σιδηροδρομική εκδρομή ξεκίνησε χθες από την Πάτρα και οι επιβάτες διανυκτέρευσαν στο Κατάκολο της Ηλείας. Απόψε οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα και αύριο θα ταξιδέψουν στο Ναύπλιο και την Κόρινθο. Την Κυριακή από Κόρινθο και μέσω της Μεγαλόπολης θα έρθουν στην Κυπαρισσία, όπου επίσης θα διανυκτερεύσουν. Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν για την Πάτρα, όπου και θα ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική εκδρομή.
Τους ξένους επιβάτες συνοδεύει ο σύμβουλος της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης, που σε δηλώσεις του στο «Kalamatajournal» τόνισε ότι η προσπάθεια ζωντανέματος όλου του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου, με εκδρομικά δρομολόγια, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον των φίλων του σιδηροδρόμου και γενικότερα των τουριστών για τη συμμετοχή τους στις σιδηροδρομικές εκδρομές. Επεσήμανε ότι το επόμενο εκδρομικό δρομολόγιο θα γίνει το Πάσχα, ενώ ένα ακόμη θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά από το Πάσχα.
Τέλος, όσον αφορά τις εντυπώσεις των ξένων επιβατών, σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι και πως διαπίστωσαν και εκείνοι ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι το ομορφότερο της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι πολλοί από τους ξένους επιβάτες είχαν μαζί τους ποδήλατα, τα οποία, όταν έφτασε το τρένο στην Καλαμάτα, πήραν και άρχισαν βόλτες στην πόλη. Επίσης, πολλοί επιβάτες πήγαν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ για να δουν τις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.
Στ.Μ.