Εμφανίστηκε προβληματισμένος που η Πινακοθήκη δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, παρότι θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα σημαντικός καλλιτεχνικός προορισμός. Ειπώθηκε ότι η Πινακοθήκη δεν λειτουργεί επειδή δεν υπάρχει προσωπικό αλλά και γιατί ο χώρος, το κτίριο στην οδό Παπάζογλου, στο Ιστορικό Κέντρο, δεν είναι κατάλληλο και προσβάσιμο.
Σε ό,τι αφορά τη μη ύπαρξη προσωπικού ο Βασίλης Παπαευσταθίου δεν το δέχτηκε ως δικαιολογία. Αντίθετα είπε ότι δεν υπήρχε βούληση να λειτουργήσει η Πινακοθήκη.
Σχετικά με το χώρο πρότεινε να μετασταγαστεί η Πινακοθήκη στο σημαντικό κτίριο του πρώην Γυμνασίου Παραλίας, όπου τώρα στεγάζεται το Εικαστικό Εργαστήριο, που είπε ότι μπορεί πιο εύκολα να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.
Σημειώνουμε ότι ως πρόταση για τη στέγαση της Δημοτικής Πινακοθήκης “Α.Τάσσος” έχει τεθεί και το κτίριο του πρώην Δημαρχείου, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, επί της ουσίας όμως για το θέμα αυτό δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.
Το ερώτημα που μπαίνει προς το Δήμο είναι αν έχει το δικαίωμα και την πολυτέλεια, μέσα σε αυτή την εποχή της βαρβαρότητας, όπου άνθρωποι κυνηγούν για να πλακώσουν άλλους έξω από σχολεία της πόλης, να κρατάει κλειστούς τέτοιους σημαντικούς χώρους πολιτισμού, τέχνης και εκπαίδευσης. Μήπως οι προτεραιότητες του Δήμου θέλουν επανεξέταση; Μήπως προέχει να είναι μόνιμα ανοιχτοί και δραστήριοι οι χώροι πολιτισμού και μετά να διοργανώνονται από το Δήμο λαμπερές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χωρίς να αμφισβητείται το καλλιτεχνικό τους επίπεδο;
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004