Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 00:16

Β.Τζαμουράνης: Γιατί καταψηφίσαμε για τη διεύρυνση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων μόνο στην πλατεία

Ο επικεφαλής της "Καλαμάτα ΜΕΤΑ", Βασίλης Τζαμουράνης, ανάμεσα στους συμβούλους του, Κώστα Τσαπόγα και Ευγενία Κούβελα Ο επικεφαλής της "Καλαμάτα ΜΕΤΑ", Βασίλης Τζαμουράνης, ανάμεσα στους συμβούλους του, Κώστα Τσαπόγα και Ευγενία Κούβελα

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ «ΑΛΑ ΚΑΡΤ» ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ»

Δεν ήταν δίκαιη η εισήγηση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας απέναντι στο σύνολο των επιχειρηματιών της πόλης για τη διεύρυνση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων μόνο στην κεντρική πλατεία, γι’ αυτό και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, «Καλαμάτα ΜΕΤΑ», με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη, όπως σημειώνει η ίδια σε ανακοίνωσή της, την καταψήφισε. Η παράταξη μιλά για «αλα καρτ» μεταχείριση των επιχειρηματιών της πόλης και για πρακτική «ομηρίας» που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, τονίζει ότι ο δήμαρχος ήρθε σε άτυπη συμφωνία με κάποιους καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας, σαν να υπάρχουν επαγγελματίες δύο ταχυτήτων. Υπογραμμίζει η παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη ότι η διαχείριση του δημόσιου χώρου πρέπει να γίνεται με ισονομία, με αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού και με γνώμονα το γενικό συμφέρον.

 

Πιο συγκεκριμένα η «Καλαμάτα ΜΕΤΑ» ανακοίνωσε: «Είμαστε κάθετα απέναντι στην πολιτική πρακτική της Δημοτικής Αρχής για «αλα καρτ» μεταχείριση των επιχειρηματιών της πόλης μας, καθώς και για την «ομηρία» που προσπαθεί να κρατάει η Δημοτική Αρχή τους επιχειρηματίες, οι οποίοι διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την τροποποίηση με αριθμ αποφ. 87/2021 σχετικά με τη διεύρυνση παραχωρούμενου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε επιχειρήσεις μόνο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Δήμαρχος, αφού πρώτα είχε προχωρήσει σε άτυπη συμφωνία με κάποιους καταστηματάρχες, αντιμετωπίζει το σύνολο των επιχειρηματιών ως επιχειρηματίες «δύο ταχυτήτων». 

Η παράταξη μας με αίσθημα ευθύνης τόνισε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους τους δημότες και η διαχείριση του από τον Δήμο πρέπει να γίνεται με κανόνες, με ισονομία, με όσο γίνεται δικαιότερο τρόπο για τους επαγγελματίες, ώστε να αποφεύγεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός και πάντα με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον. 

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων προτείναμε την άμεση κατάργηση της απαράδεκτης κανονιστικής διάταξης, όπου οι επαγγελματίες της Καλαμάτας υποχρεώνονται να πληρώσουν το σύνολο δώδεκα (12) μηνών για δημοτικά τέλη ακόμα και εάν έχουν ανοίξει την επιχείρηση τους το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, δηλαδή τους τελευταίους δύο (2) μήνες του έτους, καθώς και τη μείωση των δημοτικών τελών και την τροποποίηση των κανονιστικών αποφάσεων, έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες να έχουν τα ίδια οφέλη.

Καταψηφίσαμε την πολιτική πρακτική της ομηρίας, των προσωπικών συμφωνιών, της ρουσφετολογίας και της ανισότητας που επιλέγει η  Δημοτική αρχή, γιατί θεωρούμε ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας απαιτεί σοβαρές, ουσιαστικές και τολμηρές παρεμβάσεις και όχι ανέξοδες και επικοινωνιακές φωτοβολίδες".