Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 22:02

Ολοκληρώνεται η προμελέτη για την παραλιακή οδική διασύνδεση Καλαμάτας-Μεσσήνης και τη γέφυρα στον Πάμισο

Ολοκληρώνεται η προμελέτη για την παραλιακή οδική διασύνδεση Καλαμάτας-Μεσσήνης και τη γέφυρα στον Πάμισο

ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑΙΝΑ

Στο τέλος του χρόνου αναμένεται ότι θα είναι έτοιμες οι μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 595.000 ευρώ, για την παραλιακή οδική διασύνδεση Καλαμάτας-Μεσσήνης και την κατασκευή νέας γέφυρας  στον Πάμισο, ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η προμελέτη. Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, ενώ για τις μελέτες του νέου οδικού άξονα από τον αυτοκινητόδρομο (έξοδος Αρφαρών) μέχρι τη Λάμπαινα, συνολικού προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, αυτές βρίσκονται σε αναγνωριστικό στάδιο…

 

Για τις μελέτες των εν λόγω δύο μεγάλων έργων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Στάθη Αναστασόπουλου, στην οποία συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καλδής, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των μελετητών Ν. Τζελέπης και Π. Κοντοθανάσης.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστασόπουλου, “όσον αφορά τη μελέτη του παραλιακού μετώπου, Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, η οποία  έχει ως αντικείμενο την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας του ποταμού Παμίσου πλησίον των εκβολών του και της οδοποιίας πρόσβασης σε αυτή, βρίσκεται στο στάδιο παράδοσης της προμελέτης.

Τα τεχνικά στοιχεία της οδού προβλέπουν την κατασκευή οδοποιίας και γέφυρας, συνολικού μήκους 1700 μέτρα, εκ των οποίων τα 200 μέτρα αφορούν την γέφυρα, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή πεζοδρόμου και ποδηλατόδρομου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προμελέτης ακολουθεί η γεωτεχνική έρευνα, η οποία θα αποτελέσει το κριτήριο για την εκπόνηση της οριστικής κατασκευαστικής μελέτης. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, εφόσον δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις.

Για την μελέτη από έξοδο Αρφαρών του αυτοκινητοδρόμου έως Λάμπαινα, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της αναγνωριστικής μελέτης, προβλέπεται να μελετηθεί οδός μήκους 6000 μέτρων, με κυκλικούς κόμβους και τέσσερις γέφυρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατά τη συζήτηση τόνισε στους μελετητές και υπηρεσιακούς παράγοντες την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των μελετών, με δεδομένο ότι τα έργα που θα προκύψουν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα για την παραλιακή περιοχή των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, αλλά και την διευκόλυνση της προσβασιμότητας αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, όπως της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ παράλληλα ενισχύουν την τουριστική και επενδυτική δραστηριότητα”.