Πέμπτη, 02 Μαϊος 2013 19:05

Ο εκπαιδευτικός από την Καλαμάτα που θέλει να παραιτηθεί αλλά το Δημόσιο δεν τον αφήνει!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ INDEPENDENT
Η ελληνική γραφειοκρατία κατακτά και πάλι τις εντυπώσεις του κόσμου…! Η ηλεκτρονική έκδοση της Βρετανικής εφημερίδας «The Independent» έχει μεγάλο αφιέρωμα στον Αλέξη Χριστοδούλου και την ταλαιπωρία που υφίσταται επειδή θέλει να παραιτηθεί από το Δημόσιο…

Ο Αλέξης Χριστοδούλου ήταν εκπαιδευτικός στην Καλαμάτα, τον τόπο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όπως υπογραμμίζει με σημασία ο «Independent». Αποφάσισε να φύγει από το Δημόσιο για να δοκιμάσει την τύχη του σε κάτι που τον γεμίζει, μια επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας.
Πριν δύο καλοκαίρια λοιπόν υπέβαλε την παραίτησή του. Όλοι βέβαια παραξενεύτηκαν. Σκέφτηκαν αν είναι στα συγκαλά του, μη μπορώντας αλλιώς να ερμηνεύσουν το ότι άφησε την ασφάλεια του Δημοσίου, με το σίγουρο μισθό και τις ζηλευτές «ανάπαυλες» που έχουν οι εκπαιδευτικοί το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα.
Ο ίδιος λέει ότι η παραίτησή του δεν μπορούσε να γίνει δεκτή, ως εκπρόθεσμη, δεδομένου ότι είχε γίνει ο προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά! Επίσημη απάντηση ωστόσο δεν είχε πάρει. Επέμενε λοιπόν μέχρι που κάποια στιγμή του απάντησαν ότι για να χωρίσει ο δρόμος του από το Δημόσιο θα έπρεπε να περάσει μια πειθαρχική διαδικασία!
Λίγους μήνες ωστόσο μετά έλαβε έγγραφο στο οποίο φαινόταν ότι η παραίτησή του έγινε αποδεκτή.
Η ταλαιπωρία όμως δεν τελειώνει εδώ. Δύο χρόνια μετά το Δημόσιο επανέρχεται και του ανακοινώνει εγγράφως ότι η παραίτησή του δεν ισχύει, ότι θα του καταβληθούν οι μισθοί του και ότι θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία για να απολυθεί!
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το δημόσιο θέλει να απολύσει το ίδιο τον εκπαιδευτικό, αντί να κάνει δεκτή την παραίτησή του, προκειμένου δείξει στην τρόικα ότι κάνει απολύσεις!
Δικαιολογημένα όσοι διαβάζουν το ρεπορτάζ του «Independent» αδυνατούν να πιστέψουν ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ωστόσο η εφημερίδα βρίσκει και την ευκαιρία να κάνει την προπαγάνδα της για το κακό Δημόσιο της Ελλάδας και τους βολεμένους και τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους της…
Ο λόγος για τον οποίο ο Αλέξης Χριστοδούλου άφησε το δημόσιο είναι προκειμένου να ασχοληθεί, με τον συνεργάτη του Γρηγόρη Ζωντανό, με μια καινοτόμα ταξιδιωτική εφαρμογή που έχουν δημιουργήσει και ακούει στο όνομα Locish. Με την εφαρμογή αυτή οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν να βρουν στο κινητό τους τηλέφωνο πληροφορίες για τα σημεία που θέλουν να επισκεφθούν.
Στ.Μ.