Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:11

Χανδρινός για τη δημοτική αρχή: Αλακαρτ και διαφορετική μεταχείριση των υπαλλήλων του Δήμου

Ευγενία Κούβελα, Σπύρος Χανδρινός και πίσω Δημήτρης Οικονομάκος Ευγενία Κούβελα, Σπύρος Χανδρινός και πίσω Δημήτρης Οικονομάκος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ 

Ομόφωνα το μεσημέρι η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας αποδέχτηκε την εισήγηση της αντιδημάρχου, Πιπίνας Κουμάντου, για την αποδοχή της επιλογής που έκαναν 23 (πρώην) συμβασιούχοι (με σύμβαση κόβιντ) να προσφύγουν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ζητώντας με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να τελεσιδικήσει η κύρια αγωγή τους για τη μονιμοποίησή τους καθώς και να διοριστεί δικηγόρος που θα χειριστεί την υπόθεση. Σημειώνεται ότι οι 23 είχαν καταθέσει ανάλογη αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου Κρήτης, η οποία όμως δεν είχε το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούσαν οι συμβασιούχοι, όπως είπε η αντιδήμαρχος κ. Κουμάντου. Παρά την ομοφωνία όμως ο Σπύρος Χανδρινός, από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει διαφορετική συμπεριφορά προς εργαζόμενους και ειδικότερα υποστήριξε ότι η στάση της είναι “όχι φιλική” απέναντι σε συμβασιούχους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, παρότι έχουν κερδίσει τα μέχρι τώρα δικαστήρια για την παραμονή τους στην εργασία, ενώ αντίθετα η στάση είναι διαφορετική προς τους συμβασιούχους κόβιντ για τους οποίους είπε ότι “μπήκαν με άλλα κριτήρια, τα οποία δεν είναι αξιοκρατικά, είναι προσωπικά, είναι κομματικά, είναι ψηφοθηρικά και πολλοί από αυτούς, δεν έχω το νούμερο εδώ, ήταν και υποψήφιοί σας”.

 

Ο Σπύρος Χανδρινός τόνισε ότι “η παράταξή μας δεν μπλέκει σε αλακαρτ αντιμετώπιση υπαλλήλων, ούτε σε κομματικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια. Εμείς είμαστε υπέρ όλων των υπαλλήλων, είτε έχουν προσληφθεί με κοινωφελή εργασία είτε με κόβιντ είτε με οτιδήποτε. Εμείς είμαστε υπέρ για τον απλό λόγο, ότι ο Δήμος είναι υποστελεχωμένος. Λείπουν πάνω από 200 άτομα και οποιαδήποτε βοήθεια από ανθρώπους που έχουν ανάγκη να δουλέψουν και να προσφέρουν είναι καλοδεχούμενη”. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, απουσίαζε, ενώ στη θέση του συμμετείχε στη συνεδρίαση η Ευγενία Κούβελα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

“Ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχει αυτό που αναφέρατε για ειδική μεταχείριση” απάντησε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος στον Σπύρο Χανδρινό και πρόσθεσε ότι “όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πάει σε θέσεις που τους χρειάζεται η λειτουργία του Δήμου. Υπάρχει κάποιος που θέλει ειδική μεταχείριση, δεν κατάλαβα; Όλοι πληρώνονται και πρέπει τα χρήματα που λαμβάνουν να είναι ανταποδοτικά προς τη λειτουργία του Δήμου”. 

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι σταθερά η δημοτική αρχή αποδέχεται την επιλογή που κάνουν οι εργαζόμενοι για το που θα δικαστούν οι υποθέσεις τους, ενώ σημείωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει συγκεκριμένη απόφαση, ότι στηρίζει όλους τους συμβασιούχους που διεκδικούν να παραμείνουν ως μόνιμοι στο Δήμο, εφόσον οι θέσεις που καλύπτουν είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Δήμου. Ωστόσο πρόσθεσε ότι ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε η δημοτική αρχή μπορούν να συνομολογήσουν υπέρ των προσφυγών των εργαζομένων και να πουν στα δικαστήρια να μην δικάσει τις υποθέσεις. Επέμεινε όμως ότι “ποτέ δεν στραφήκαμε κατά των εργαζομένων” και ότι ο ίδιος αλλά και ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Φάβας, έχουν πολλές φορές στα δικαστήρια στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους. 

Τη στήριξή του στην προσπάθεια των εργαζομένων να παραμείνουν στην εργασία τους, τόνισε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, σημειώνοντας ότι είναι οξύμωρο άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν να πετιούνται στο δρόμο ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Δήμο. 

Στ.Μ.