Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2025 10:13

Φωνή διαμαρτυρίας στο λιμάνι με αφορμή τα 80 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι: “Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν”

Φωνή διαμαρτυρίας στο λιμάνι με αφορμή τα 80 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι: “Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν”

 

“ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ”   

Φωνή διαμαρτυρίας για τη γενοκτονία στη Γάζα, για το αίμα που χύνεται για τα οικονομικά συμφέροντα κρατών και ομίλων, για την επέτειο των ογδόντα χρόνων από το ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ύψωσαν νωρίς το βράδυ χθες, Τετάρτη, στο λιμάνι της Καλαμάτας, μέλη Σωματείων της περιοχής και άλλοι πολίτες, μοιράζοντας και φυλλάδια με σχετικό περιεχόμενο στον κόσμο, κατοίκους που έκαναν τη βόλτα τους και τουρίστες…

 

Η εκδήλωση για τα 80 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα ξεκίνησε στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη και συνεχίστηκε με πορεία στο λιμάνι. 

Όπως σημειώνουν τα Σωματεία σε σχετικό δελτίο Τύπου, η ρίψη των ατομικών βοβμών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι είναι “το μεγαλύτερο έγκλημα του Ιμπεριαλισμού, που άφησε πίσω του 180.000 νεκρούς και ανυπολόγιστο αριθμό θανάτων αργότερα, λόγω της έκθεσης στη ραδιενέργεια”. Ο κόσμος που συμμετείχε στην κινητοποίηση ζήτησε “την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκες βάσεις του θανάτου. Όχι στα πυρηνικά και στις πυρηνικές δοκιμές! 80 χρόνια μετά συνεχίζει να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων των λαών ο πόλεμος και η καταστροφή. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, Ρωσίας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα οξύνονται με το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Με συνθήματα όπως «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», στάλθηκε από την κινητοποίηση ηχηρό μήνυμα καταδίκης των όσων δεινών γεννά διαχρονικά για τους λαούς ο ιμπεριαλισμός.

Την ίδια στιγμή δυνάμεις των σωματείων μοίραζαν ανακοινώσεις, ενημερώνοντας τον κόσμο που βρισκόταν στην παραλία και στα παρακείμενα καταστήματα.

Με συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά», καταδίκασαν το έγκλημα στην Παλαιστίνη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που με την ανοιχτή στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζεται με γενοκτονικό χαρακτήρα, ενώ η φωτιά του πολέμου επεκτείνεται σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να  σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Να διακοπεί η διακρατική συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ και την Ισραηλινή εταιρεία που εφαρμόζεται στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα.

Στο τέλος της κινητοποίησης τα σωματεία κάλεσαν σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Ανανέωσαν το ραντεβού τους, στους δρόμους του αγώνα για να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που μακελεύουν τους λαούς! Για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους”.