Η δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας στο τέλος της συνεδρίασης έχει ως εξής: «Καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Χανδρινού, ο οποίος αποκάλεσε την εκλεγμένη από την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών της Καλαμάτας δημοτική αρχή «φασίστες». Δύο φορές. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χανδρινός προσβάλλει, συκοφαντεί, ασχημονεί, εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Καλώ τον επικεφαλής της παράταξης κ. Τζαμουράνη να αποδοκιμάσει την άθλια συμπεριφορά του στελέχους του καθώς και τους δημότες της Καλαμάτας να καταδικάσουν τη στάση και την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Χανδρινού».
Ο Βασίλης Τζαμουράνης είπε πως δεν άκουσε από τον Σπύρο Χανδρινό να γίνεται ο χαρακτηρισμός «φασίστες» και ρώτησε τον δήμαρχο αν καταδικάζει τη δική του συμπεριφορά.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος είπε πως ο δημοτικός σύμβουλος αποκάλεσε δύο φορές φασίστες τους συμβούλους της πλειοψηφίας και ότι ο Βασίλης Τζαμουράνης γύρισε προς τον σύμβουλό του και του ζήτησε να σταματήσει.
Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό που έκανε ο ίδιος, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «έχω το θάρρος της άποψης και παραδέχομαι και λάθη. Ναι ξέφυγα, είπα μια κουβέντα παραπάνω».
Στ.Μ.
