Ο Θέμης Μουμουλίδης αναφέρθηκε κυρίως στην προετοιμασία που γίνεται από το Επιστημονικό Συμβούλιο, τα τεκμηριωμένα κείμενα που συγγράφονται από εξειδικευμένους επιστήμονες, τα οποία θα αποτελέσουν και τη βάση του προγράμματος του πολιτικού εγχειρήματος, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώσει την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα.
Το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου είπε σχετικά ότι η εποχή των δογματισμών και ιδεοληψιών έχει περάσει, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι και ο Μαρξισμός χρειάζεται επικαιροποίηση.
“Σημασία έχει όταν πας σε μια αναμέτρηση να πας με όλα τα όπλα σου” ανέφερε ο κ. Μουμουλίδης, κάτι που παρατήρησε ότι δεν συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμος και να αιφνιδιαστεί σε πολλές περιπτώσεις.
Ακόμη τόνισε ότι για να πετύχει ένα πολιτικό εγχείρημα χρειάζεται τη συμμετοχή και τη στήριξη της κοινωνίας, γι’ αυτό θα χρειαστεί να κάνουν όλοι υπερβάσεις, να προχωρήσουν όλοι ένα βήμα πίσω και να επιτευχθεί έτσι η συνύπαρξη. Επίσης πρόσθεσε ότι το τρίπτυχο είναι η ενεργοποίηση των πολιτών, η αφύπνιση και η αυτοοργάνωση.
Τέλος ο Θέμης Μουμουλίδης ανέφερε ότι “η αριστερά οφείλει στον Αλέξη Τσίπρα μια σειρά από πράγματα και πρώτα ότι της επέτρεψε να ονειρευτεί τη διακυβέρνηση, όχι την εξουσία. Το έκανε ο Τσίπρας”.
Ο Βασίλης Φλώρος μίλησε για ελπίδα αλλαγής με όραμα και προοπτική, αναφερόμενος στο νέο πολιτικό εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα, για το οποίο πρόσθεσε ότι “δεν αναθέτει σε κάποιους από πάνω την αλλαγή αλλά βάζει στο επίκεντρο όλους εμάς που μπορούμε και πρέπει να γίνουμε το εφαλτήριο της αλλαγής”. Πρόσθεσε ότι αυτό το νέο εγχείρημα “θέτει στην ηγεσία του λαϊκού κινήματος τον φυσικό ηγέτη της κεντροαριστεράς, τον μοναδικό πολιτικό της προοδευτικής παράταξης που ηγείται της δημοκρατικής αντίστασης στην ολιγαρχία και την κλεπτοκρατία, τον Αλέξη Τσίπρα”.
Ο Θύμιος Γεωργόπουλος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει στην Καλαμάτα για να παρουσιάσει την “Ιθάκη” αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ τον χαρακτήρισε πρόσωπο αναφοράς που συνενώνει όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες. Επίσης, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι “έχει εγκαθιδρύσει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που επενδύει πάνω στη συμφορά. Η συμφορά που αφορούσε στη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, με 36.000 νεκρούς, ήταν μια χρυσή ευκαιρία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αλλάξει μια σειρά ζητήματα επί τα χείρω εις τρόπον ώστε να εγκαθιδρύσει το δικό του προσωπικό, ολοκληρωτικό καθεστώς. Απευθείας αναθέσεις πολλών δισεκατομμυρίων, αλλαγές του εργασιακού καθεστώτος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ουσιαστική ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με την κατάργηση του βασικού συστατικού όρου, που ήταν η αποκλειστική εργασία των ιατρών του και όχι με το ιδιωτικό έργο μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, αλλαγή με την αυστηροποίηση των ποινικών κωδίκων τρεις φορές και μια σειρά άλλες αλλαγές, όπως η ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος με την εξομοίωση των ιδιωτικών ΙΕΚ και κολλεγίων με τα δημόσια Πανεπιστήμια”.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004