Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2026 09:54

Εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης στο νεκροταφείο

Εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης στο νεκροταφείο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στην Αγία Παρασκευή, δίπλα από το νεκροταφείο. Είναι ο δεύτερος χώρος στάθμευσης που διαμορφώνεται, μετά από το οικόπεδο του Δήμου στην Αθηνών, στην περιοχή της Πλεύνας. 

 

Τις εργασίες επισκέφθηκε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον αρμόδιο για το κυκλοφοριακό αντιδήμαρχο, Βασίλη Κουτραφούρη. Είναι ένα οικόπεδο με ελιές, που ανήκει στον Δήμο, το οποίο χρησιμοποιείται πολλά χρόνια για τη στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αν και ο Δήμος Καλαμάτας σε σχετικό δελτίο Τύπου μιλά για διαμόρφωση νέου υπαίθριου δημοτικού χώρου στάθμευσης. 

Ο Δήμος σημειώνει επίσης ότι στόχος του έργου είναι “η εξυπηρέτηση αναγκών στάθμευσης των πολιτών, με την αξιοποίηση περιφερειακών χώρων του κέντρου της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες εργασίες έχουν εκτελεστεί σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης 2.000 τ.μ. στην οδό Αθηνών”.