Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 18:13

Σε λειτουργία τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Καλαμάτας και Πύλου

Ο πρόεδρος του κρατικού Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Παπαχρήστου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Γιάννης Μανδηλάρης Ο πρόεδρος του κρατικού Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Παπαχρήστου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Γιάννης Μανδηλάρης

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Είναι γεγονός! Μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων οι Δήμοι Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες για τα λιμάνια τους. Όπως από προχθές έγραψε το «Kalamata Journal», ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας, υπέγραψε σήμερα τις αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας των…

…Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Καλαμάτας και Πύλου.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις ποικίλες και επί σειράν μηνών παρεμβάσεις του, ώστε να ευοδωθεί η έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.
Όπως τόνισε, «αυτό το Νομικό Πρόσωπο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής, καθώς θα δώσει στο Δήμο Καλαμάτας τη δυνατότητα παρεμβάσεων σε ό,τι αφορά στο θαλάσσιο μέτωπο, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, τον τουρισμό και ιδιαιτέρως την κρουαζιέρα. Ικανοποιείται, με τον τρόπο αυτό, ένα αίτημα δεκαετιών του Δήμου».
Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιάννης Μανδηλάρης, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.