Κυριακή, 18 Μαϊος 2014 00:00

«Μας πολέμησαν άνθρωποι με τους οποίους κάποτε συμπορευτήκαμε»!

ΛΕΕΙ Ο Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ 
Πρώην υπουργό και δήμαρχο και πρώην βουλευτές, με τους οποίους τονίζει ότι «κάποτε συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες», καταγγέλλει ο Θόδωρος Μπρεδήμας ότι υπονόμευσαν την προσπάθεια της παράταξής του για το Δήμο Καλαμάτας…

ΛΕΕΙ Ο Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ 
Πρώην υπουργό και δήμαρχο και πρώην βουλευτές, με τους οποίους τονίζει ότι «κάποτε συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες», καταγγέλλει ο Θόδωρος Μπρεδήμας ότι υπονόμευσαν την προσπάθεια της παράταξής του για το Δήμο Καλαμάτας…

Με αφορμή το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας» Θόδωρος Μπρεδήμας προέβη στην εξής γραπτή δήλωση: «Ειλικρινά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Καλαμάτας και των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου μας, που μας στήριξαν με την ψήφο τους, καθώς και όλους τους υποψήφιους, τα στελέχη και τους εθελοντές του συνδυασμού μας, που στάθηκαν όρθιοι παρά τις απίστευτες πιέσεις που τους ασκήθηκαν.
Καταφέραμε, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις ενός συγκεκριμένου εντύπου να κατασυκοφαντήσει την προσπάθειά μας και να αποτρέψει την κάθοδό μας στις εκλογές, εμείς να είμαστε και πάλι παρόντες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Αντιμετωπίσαμε την παλαιοκομματική νοοτροπία του δημάρχου Π. Νίκα, με έργα της τελευταίας στιγμής (ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις ιδιωτικών δρόμων), με δάνεια που χρέωσαν τους δημότες και τις προεκλογικές προσλήψεις. Τη συνεργασία του στο σκοτάδι για να μην ακούγεται η φωνή του ελέγχου που του ασκήσαμε. Η ασυμβίβαστη στάση μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του δήμου και η αντίδρασή μας στα έργα βιτρίνας, κι αυτά στο κέντρο της πόλης, ήταν αυτά που τον ενοχλούσαν περισσότερο.
Φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, αλλά, όπως πολύ σωστά διδάσκει η ιστορία «τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα» με τους αποστάτες και τους ηθικούς αυτουργούς. Έτσι, παρά το γεγονός ότι δώσαμε χώρο και ευκαιρίες στη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου με καθαρά αυτοδιοικητικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά, η προσπάθειά μας αυτή δεν βρήκε υποστήριξη. Κι όταν μπροστά στο αδιέξοδο αποφασίσαμε να σηκώσουμε και πάλι το σταυρό, πολεμήθηκε από ανθρώπους, κυρίως, με τους οποίους κάποτε συμπορευθήκαμε σε κοινούς αγώνες.
Και βεβαίως όλοι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο. Πλην του πρώην δημάρχου Καλαμάτας Χρήστου Μαλαπάνη, Διονύση Αλευρά, Γιώργου Νταγιόπουλου, Δημήτρη Πουλόπουλου και Γιάννη Μπούρα κ.α. Μέρος της Παράταξης πολέμησε - άγνωστο γιατί - την υποψηφιότητά μου και τους πολίτες που μας ακολούθησαν. Ο κρυφός πόλεμος κατευθύνθηκε από το περιβάλλον πρώην υπουργού και δημάρχου, από επώνυμα στελέχη πολιτικών γραφείων πρώην βουλευτών, οι οποίοι προτίμησαν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, να συμμαχήσουν πολιτικά - ανοικτά ή κρυφά - με αντίπαλη παράταξη, παρά το αυτονόητο. Και τα κατάφεραν, μέχρι ενός σημείου…
Ο τελικός τους στόχος, όμως, δεν επετεύχθη, γιατί, τελικά, θα είμαστε και πάλι παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίπλα στους δημότες, στους ανθρώπους που υποφέρουν για περισσότερη αλληλεγγύη και Δημοκρατία στο δήμο Καλαμάτας.
Εμείς, το συμβόλαιο τιμής που έχουμε υπογράψει με το λαό θα το τιμήσουμε. Άλλοι είναι αυτοί που το πρόδωσαν «αντί πινακίου φακής». Και ως τέτοιοι, θα μείνουν μια για πάντα στο πολιτικό περιθώριο.

Θεόδωρος Παν. Μπρεδήμας
Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας