Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 14:51

Έξυπνες στάσεις των αστικών λεωφορείων στην Καλαμάτα

Βασίλης Διονυσόπουλος, Θανάσης Ηλιόπουλος και Γιώργος Ξηρόγιαννης και ψηλά το μόνιτορ της "έξυπνης στάσης" Βασίλης Διονυσόπουλος, Θανάσης Ηλιόπουλος και Γιώργος Ξηρόγιαννης και ψηλά το μόνιτορ της "έξυπνης στάσης"

ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΜΟΝΙΤΟΡ 
Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργούν με αξιοπιστία τα μόνιτορ που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε δέκα στάσεις αστικών λεωφορείων της Καλαμάτας και θα ενημερώνουν τους επιβάτες για την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου τους…

ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΜΟΝΙΤΟΡ 
Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργούν με αξιοπιστία τα μόνιτορ που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε δέκα στάσεις αστικών λεωφορείων της Καλαμάτας και θα ενημερώνουν τους επιβάτες για την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου τους…

Για το έργο μίλησε το μεσημέρι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, που ήταν πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Τμήματος Μηχανογράφησης του Δήμου, Βασίλη Διονυσόπουλο και τον Βασίλη Ξηρόγιαννη, που ως υπεύθυνος του Τμήματος στο παρελθόν εργάστηκε για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Ο αντιδήμαρχος κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι προκειμένου οι πινακίδες να δείχνουν με ακρίβεια το χρόνο άφιξης των λεωφορείων θα χρειαστεί ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για δοκιμές και κυρίως θα χρειαστεί καλή συνεργασία και συντονισμός του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ.
Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την τοποθέτηση δύο μεγάλων μόνιτορ στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης του Νέδοντα, τα οποία θα δείχνουν πόσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης υπάρχουν. Επίσης θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο μόνιτορ κοντά στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Μακεδονίας, στο οποίο θα προβάλλονται διάφορες πληροφορίες για τους επισκέπτες και τους οδηγούς.
Το έργο, που έχει τον τίτλο «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης», χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 195.700 ευρώ.
Η στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα μόνιτορ βρίσκονται στην οδό Κεφάλα κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στη Σπουδαστική Εστία στη Λακωνικής, στα Ψαράκια στην οδό Ομήρου, στο Δημαρχείο στην Αρτέμιδος, στο ξενοδοχείο Elite, στο νέο Δημαρχείο (παλιό Νοσοκομείο), στο παλιό ΚΤΕΛ, κοντά στη συμβολή της Ναυαρίνου με τη Φαρών.
Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι η επιλογή των στάσεων έγινε σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ και με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση περισσότερων επιβατών.
Στ.Μ.