Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 16:04

Αμηχανία Μαρίας Οικονομάκου για την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η Μαρία Οικονομάκου είναι η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Η δημοτική σύμβουλος, που ήρθε πρώτη σε σταυρούς στις εκλογές του Μάη, έδειχνε πάντως αμήχανη και όχι ενθουσιασμένη…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η Μαρία Οικονομάκου είναι η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Η δημοτική σύμβουλος, που ήρθε πρώτη σε σταυρούς στις εκλογές του Μάη, έδειχνε πάντως αμήχανη και όχι ενθουσιασμένη…

Η Μαρία Οικονομάκου εξελέγη πρόεδρος, ύστερα από πρόταση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, με 24 ψήφους. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι 25 όμως απουσίαζε η Παναγιώτα Ντίντα, λόγω ενός θέματος υγείας. Στην κάλπη βρέθηκαν και 16 λευκά.
Η Μαρία Οικονομάκου μέχρι σήμερα το πρωί δεν γνώριζε εάν ο δήμαρχος θα την αξιοποιούσε και σε ποια θέση. Το πρωί λοιπόν άκουσε τον Παναγιώτη Νίκα να της προτείνει τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέση εξαιρετικά σημαντική, το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στο Δήμο μετά από αυτό του δημάρχου. Ωστόσο η Μαρία Οικονομάκου περίμενε κάτι άλλο, ίσως επειδή οι αρμοδιότητες του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών και τα προβλήματά τους.
Πάντως η Μαρία Οικονομάκου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους δημοτικούς συμβούλους για την ψήφο τους και διαβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσει με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την ισότητα. Διαβεβαίωσε επίσης τις παρατάξεις της πλειοψηφίας ότι θα έχει συνεργασία μαζί τους για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων και για την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είπαν ότι δεν θα υπερψήφιζαν την υποψηφιότητα της Μαρίας Οικονομάκου, όχι επειδή έχουν αρνητική άποψη για το πρόσωπό της αλλά γιατί θεωρούν ότι το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων είναι αντιδημοκρατικό.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε από την πλευρά του ότι η Μαρία Οικονομάκου επί δύο θητείες αντεπεξήλθε με επιτυχία στα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί και εξέφρασε την ευχή να τα καταφέρει ακόμη καλύτερα, όπως είπε, από ό,τι τα κατάφεραν οι προηγούμενοι πρόεδροι της παράταξής του, Παναγιώτης Καρατζέας, Ανδρέας Γουρδέας και Δημήτρης Πολίτης. Δήλωσε επίσης ότι η δημοτική αρχή δεν θα παρεμβαίνει στο έργο του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έργο όμως σημείωσε πρέπει να υποστηρίζεται και από τις αντιπολιτεύσεις.
Στ.Μ.